Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C17.6°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C14.5°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.9°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 81%
Φωτογραφίζουν τον Μεϊμαράκη ως... κρυφοΣΥΡΙΖΑ!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φωτογραφίζουν τον Μεϊμαράκη ως... κρυφοΣΥΡΙΖΑ!

Κλιμακώνεται η επιχείρηση υπονόμευσης του Βαγγέλη Μειμαράκη από προβεβλημένα στελέχη της Ν.Δ. μετά τη δήλωση του επικεφαλής του "γαλάζιου" ευρωψηφοδελτίου ότι “η πρόταση υποψηφιότητας για το Νόμπελ Ειρήνης στον οποιοδήποτε Έλληνα πρωθυπουργό αναμφίβολα είναι τιμητική για τη χώρα». Υπόγεια προσπάθεια σύνδεσης του πρώην προέδρου της Ν.Δ. με τον ΣΥΡΙΖΑ από την Ντ. Μπακογιάννη που ισχυρίστηκε ετεροχρονισμένα ότι “το 2015 ο κ. Μεϊμαράκης είχε ζητήσει από τον κ. Τσίπρα να περπατήσουμε μαζί”. Σε αυτό το φόντο, ο Λευτέρης Αυγενάκης σημείωσε ότι “δεν υπάρχει περιθώριο συγκλίσεων με όσους επί τέσσερα χρόνια στήριζαν τις καταστροφικές επιλογές της κυβέρνησης”!

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών (Αction 24) είπε ότι «όταν το 2015 ήρθε η μεγάλη κρίση και αρχηγός του κόμματος ήταν ο κ. Μεϊμαράκης, το σύνολο του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, γνωρίζοντας το πολιτικό κόστος, πήρε την απόφαση να ψηφίσει το τρίτο Μνημόνιο, το οποίο είμαστε απολύτως σίγουροι ότι ήταν αχρείαστο, διότι προέκυψε μετά τη Βαρουφακειάδα». Σε αυτό το πλαίσιο, η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι “τότε ο κ. Μεϊμαράκης διαμήνυσε στον κ. Τσίπρα ότι στηρίζουμε ώστε να βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση, να το κάνουμε μαζί». Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της τομεάρχη Οικονομίας της Ν.Δ., «η απάντηση του κ. Τσίπρα ήταν, πρώτον, να κοροϊδέψει τον κ. Μεϊμαράκη και να κάνει εκλογές, γιατί του είχε πει ότι δεν θα κάνει εκλογές και, δεύτερον, να διαλέξει ως αξιόπιστο συνεταίρο του τους ΑΝ.ΕΛΛ. Έτσι τελείωσε το θέμα του μεγάλου συνασπισμού».

Η Ντόρα Μπακογιάννη -επιδιώκοντας να εξισορροπήσει τις εντυπώσεις- σημείωσε ότι “θα μπορούσε να γίνει μια συζήτηση, την ώρα που φτάσαμε στο παρά πέντε να βγούμε από την Ευρώπη και το ευρώ, θα μπορούσε να γίνει μια διαφορετική συζήτηση για τον μεγάλο συνασπισμό” Κατέληξε ωστόσο “ότι θέμα μεγάλου συνασπισμού σήμερα δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρξει”.

Αιχμές Αυγενάκη μέσω Μπογδάνου

Ο Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε (Θέμα 104,6) πως "δεν υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας με όσους με όσους συνέβαλαν στον τραυματισμό των θεσμών, της ίδιας της δημοκρατίας, στην παρακμή, στις εθνικές ήττες, όπως η Συμφωνία των Πρεσπών, και σε μια άλλη σειρά οπισθοχωρήσεων”. Δεν περνά ωστόσο απαρατήρητο ότι ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. πραγματοποίησε τις συγκεκριμένες δηλώσεις στην εκπομπή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

Υπενθυμίζεται πως προχθές ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, “φωτογραφίζοντας” τον δημοσιογράφο και παρ' ολίγον υποψήφιο της Ν.Δ., είχε επισημάνει πως “μου κάνει εντύπωση ότι κάποιος τον οποίο θεωρώ σοβαρό και μορφωμένο έχει μια εμπάθεια απέναντί μου. Άρχισε δε να λέει ότι 'και ο Μουσολίνι έχει προταθεί για Νόμπελ'. Χθες, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης με τον κ. Αυγενάκη, επικαλέστηκε μηνύματα ακροατών που ανέφεραν ότι δεν “θέλουν να ψηφίσουν τον κρυμμένο ΣΥΡΙΖΑ”...

“Νόμπελ ψεύδους πρέπει να απονεμηθεί στον κ. Τσίπρα” είπε η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, στρέφοντας το βλέμμα στον κ. Μεϊμαράκη. Επιπλέον είπε (News 247) ότι “το Νόμπελ Ειρήνης, αν είναι να πάει στην Ελλάδα, θα έπρεπε να δοθεί στις γιαγιάδες που έδειξαν αλληλεγγύη στους πρόσφυγες». Υπενθυμίζεται πως προχθές η κ. Ασημακοπούλου είχε δηλώσει ότι “ο κ. Μεϊμαράκης, που είναι επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου, είναι παρασάγγας πιο αρμόδιος για να σας το εξηγήσει το θέμα με το Νόμπελ”...

Κυβίστηση Γεωργιάδη μετά το "άδειασμα"

Τη θεαματική στροφή της στάσης του ενόψει της αυριανής ψηφοφορίας για την άρση της ασυλίας του Ανδρ. Λοβέρδου προανήγγειλε ο Άδ. Γεωργιάδης μετά την απόφαση - “άδειασμα” της Πειραιώς να ψηφίσει “υπέρ”. «Θα έρθουν την Παρασκευή στη Βουλή και θα ψηφίσουν την άρση της ασυλίας του Λοβέρδου. Επειδή το ζήτησε ο ίδιος, θα το ψηφίσουμε κι εμείς” είπε χθες (ΣΚΑΪ) ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ.

Υπενθυμίζεται πως επανειλημμένως ο Άδ. Γεωργιάδης είχε δηλώσει ότι «βεβαίως και θα ψηφίσω όχι. Δεν θα ψηφίσω παράνομη πράξη στη ζωή μου», ενώ σε τηλεοπτική εκπομπή ("Ρουά Ματ", ΣΚΑΪ) είχε προβλέψει ότι «δεν γνωρίζω, αλλά φαντάζομαι και η Ν.Δ. θα ψηφίσει όχι. Να πάμε εις γνώσιν μας και να γίνουμε επίορκοι παραβιάζοντας εις γνώσιν μας το σύνταγμα της χώρας για πολιτικούς λόγους;” Τέλος, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., οχυρωμένος πίσω από το άρθρο 86, επεσήμανε χθες ότι θέλει να δικαστεί από Ειδικό Δικαστήριο αν κληθεί να δώσει εξηγήσεις.

Αλλά προσπαθούν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις

Σε αυτό το διχαστικό φόντο, η Ντόρα Μπακογιάννη, σχολιάζοντας (ΣΚΑΪ) το χθεσινό πρωτοσέλιδο της «Αυγής», για τα “μαχαιρώματα, τα αδειάσματα και τα νεύρα στη 'γαλάζια' πολυκατοικία”, περιορίστηκε να απαντήσει: “Αν η 'Αυγή' θεωρεί ότι η Ν.Δ. έχει εσωκομματικά προβλήματα, τότε εύχομαι τα επόμενα χρόνια η Νέα Δημοκρατία να έχει αυτά τα εσωκομματικά προβλήματα”... Αντίστοιχα, ο Βασίλης Κικίλιας (ΣΚΑΪ) ισχυρίστηκε ότι “ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται. Ας ψάχνει ο ΣΥΡΙΖΑ να βρει διαφοροποιήσεις εντός της Νέας Δημοκρατίας. Δεν έχει υπάρξει ποτέ τα τελευταία χρόνια τόσο συμπαγής η Νέα Δημοκρατία»...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL