Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C20.9°C
2 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C19.5°C
2 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
15.5°C19.3°C
1 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.6°C
2 BF 51%
Δημήτρης Τζανακόπουλος: / Δημήτρης Τζανακόπουλος: Ακόμα και το ΔΝΤ θα ζήλευε την ατζέντα Μητσοτάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δημήτρης Τζανακόπουλος: / Δημήτρης Τζανακόπουλος: Ακόμα και το ΔΝΤ θα ζήλευε την ατζέντα Μητσοτάκη

Την άποψη πως ακόμα και το ΔΝΤ θα ζήλευε την ακραία νεοφιλελεύθερη ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος μιλώντας στο ραδιόφωνο News 247. Όπως σημείωσε, την Παρασκευή στην εκδήλωση του ΚΕΦΙΜ ο αρχηγός της Ν.Δ. χαιρέτισε απόψεις ακραία νεοφιλελεύθερες, "οι οποίες στην πραγματικότητα αποσκοπούν στην πλήρη κοινωνική ισοπέδωση, στην πλήρη διάλυση εργασιακών δικαιωμάτων και ασφαλιστικού συστήματος, στην πλήρη διάλυση του κοινωνικού κράτους".

Γι' αυτόν τον λόγο, εκτίμησε, προσπαθεί να βρει λαϊκό έρεισμα μέσω της πολιτικής στροφής προς την Ακροδεξιά. "Νομίζω ότι αυτό δεν είναι κάτι το οποίο χαιρετίζουν ή το θεωρούν ορθή πολιτική όλα τα στελέχη της Ν.Δ., η οποία για αρκετά χρόνια έκανε μία διαρκή στροφή προς το Κέντρο, η οποία, παρά τις διαφορές που παραμένουν μεταξύ Αριστεράς και Κεντροδεξιάς, βεβαίως είναι μια στροφή την οποία δεν μπορούσαμε παρά να τη χαιρετίζουμε" είπε χαρακτηριστικά ο Δ. Τζανακόπουλος, αναφερόμενος μεταξύ άλλων και στο "άδειασμα" πολλών στελεχών της Ν.Δ. στον Β. Μεϊμαράκη, που χαρακτήρισε "τιμητική για τη χώρα" την υποψηφιότητα του Έλληνα πρωθυπουργού για το βραβείο Νόμπελ.

Στρατηγικό αδιέξοδο

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Κ. Μητσοτάκη ότι οι αγορές έχουν ενσωματώσει στις εκτιμήσεις τους μια πολιτική αλλαγή που ευνοεί τις επενδύσεις στην Ελλάδα και την πολιτική σταθερότητα μετά τις εκλογές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι αυτές οι αναλύσεις δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και τις απέδωσε στο "στρατηγικό αδιέξοδο" του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

"Δηλαδή, από το γεγονός ότι μέχρι πριν από μερικούς μήνες προεξοφλούσε την καταστροφή, μας έλεγε ότι είμαστε αποκλεισμένοι από τις αγορές χρήματος, μας έλεγε ότι στην πραγματικότητα έχουμε να κάνουμε εδώ με ένα συγκαλυμμένο Μνημόνιο, τελικά αυτό που προκύπτει στον κ. Μητσοτάκη είναι μια εξαιρετική πορεία της ελληνικής οικονομίας με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα και υπουργό Οικονομικών τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Όχι μια εξαιρετική πορεία της ελληνικής οικονομίας με κυβέρνηση της Ν.Δ." είπε χαρακτηριστικά κάνοντας λόγο για "ανόητο επιχείρημα".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL