Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C25.1°C
4 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.5°C20.1°C
4 BF 44%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.2°C21.0°C
4 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C22.2°C
5 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.2°C21.9°C
3 BF 26%
Γιώργος Ακριώτης, βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ: / Γιώργος Ακριώτης: Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ. προσπαθούν να παρέμβουν στο έργο της Δικαιοσύνης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γιώργος Ακριώτης, βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ: / Γιώργος Ακριώτης: Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ. προσπαθούν να παρέμβουν στο έργο της Δικαιοσύνης

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Στη χώρα μας η συσπείρωση των προοδευτικών δυνάμεων είναι αναγκαία και εν πολλοίς ικανή συνθήκη για να δώσει απάντηση» στο ευρωπαϊκό πρόβλημα της ανόδου της Ακροδεξιάς και των πολιτικών του νεοφιλελευθερισμού τονίζει στην «Αυγή» ο Γιώργος Ακριώτης, σημειώνοντας ότι «οι ευρωεκλογές δίνουν την ευκαιρία να αντιμετωπιστεί η πολιτική αυτή μέσω της αλλαγής του συσχετισμού των δυνάμεων». Ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «η Προοδευτική Συμμαχία πρέπει να συνεχίσει τη μεγάλη προσπάθεια για την αναγέννηση της χώρας και για την ερχόμενη τετραετία».

Όσον αφορά το σκάνδαλο Novartis και τη δικαστική διερεύνησή του, ο Γ. Ακριώτης υπογραμμίζει ότι «στην τήρηση της νομιμότητας Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ. απαντούν με συκοφαντίες, ύβρεις, απειλές, αγωγές και μηνύσεις, προσπαθώντας να δημιουργήσουν κλίμα εκφοβισμού και να παρέμβουν στο έργο της Δικαιοσύνης» και εκτιμά ότι «οι μεθοδεύσεις Ν.Δ. - ΚΙΝ.ΑΛΛ. που αποκάλυψε προ ημερών με κυνικό τρόπο ο κ. Βενιζέλος θα πέσουν στο κενό».

Παράλληλα, ο Γ. Ακριώτης σημειώνει ότι «η ολοκλήρωση του κτηματολογίου και των δασικών χαρτών αλλά και η άμεση απόδοση συντάξεων και εφάπαξ στους δικαιούχους είναι κάποια από τα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν» κατά τους τελευταίους μήνες της κυβερνητικής θητείας.

* Ποιο είναι το βασικό διακύβευμα των ευρωεκλογών που κάνει αναγκαία τη συσπείρωση των προοδευτικών δυνάμεων; Πώς αντιμετωπίζουν οι πολίτες της περιφέρειάς σας την Προοδευτική Συμμαχία;

Τα βασικά διακυβεύματα των ευρωεκλογών είναι η άνοδος της Ακροδεξιάς, με τη ρητορική της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και του μίσους, καθώς και οι πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού που επικράτησαν με την ακραία λιτότητα και τη διάλυση της εργασίας, οδηγώντας σε συρρίκνωση των κοινωνικών κατακτήσεων.

Η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι. Οι ευρωεκλογές δίνουν την ευκαιρία να αντιμετωπιστεί η πολιτική αυτή μέσω της αλλαγής του συσχετισμού των δυνάμεων. Σε επίπεδο Ευρώπης, οι δυνάμεις της Αριστεράς, της Σοσιαλδημοκρατίας και της Οικολογίας (Πράσινοι) επιδιώκουν τη συνεργασία προς αυτή την κατεύθυνση. Στη χώρα μας, η συσπείρωση των προοδευτικών δυνάμεων είναι αναγκαία και εν πολλοίς ικανή συνθήκη για να δώσει απάντηση στο μέτρο που της αναλογεί στο ευρωπαϊκό πρόβλημα.

Οι πολίτες της Εύβοιας στηρίζουν το εγχείρημα ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία καθώς αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των επικείμενων ευρωεκλογών. Χρειάζεται βέβαια αγώνας για μεγαλύτερη συσπείρωση το επόμενο διάστημα.

* Η Προοδευτική Συμμαχία πρέπει να έχει παρουσία και στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές; Τι πρέπει να προσεχτεί ώστε η Προοδευτική Συμμαχία να μακροημερεύσει;

Η ανάγκη για τη συνέχιση μιας πολιτικής έξω από τα Μνημόνια με το στίγμα και τις αναφορές της Αριστεράς επιβάλλει τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση. Η Προοδευτική Συμμαχία πρέπει να συνεχίσει τη μεγάλη προσπάθεια για την αναγέννηση της χώρας και για την ερχόμενη τετραετία.

Ο σεβασμός στη διαφορετική άποψη καθώς και η επιμονή στον στόχο για δημοκρατική διακυβέρνηση της χώρας είναι ιδιαίτερα σημαντικά ζητήματα, έτσι ώστε να υπάρξει ανάκαμψη της οικονομίας με παράλληλη βελτίωση της ζωής των πολιτών.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για την Ελλάδα των πολλών και για την Ευρώπη των λαών.

* Ποιες πρωτοβουλίες πρέπει, κατά τη γνώμη σας, να πάρει η κυβέρνηση στους τελευταίους μήνες της θητείας της; Υπάρχουν εκκρεμότητες που πρέπει να αντιμετωπιστούν γρήγορα;

Αυτό το διάστημα η κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση βασικά νομοσχέδια, τα οποία έρχονται να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα που αφορούν την οικονομία και τους πολίτες. Πιο συγκεκριμένα η προστασία της πρώτης κατοικίας, οι 120 δόσεις, η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα και η προσέλκυση στρατηγικών επενδύσεων. Θα πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες υλοποίησης του κυβερνητικού έργου. Η ολοκλήρωση του κτηματολογίου και των δασικών χαρτών αλλά και η άμεση απόδοση συντάξεων και εφάπαξ στους δικαιούχους είναι κάποια από τα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

* Πώς είδατε τις εξελίξεις με το σκάνδαλο Novartis; Τι έχει γίνει και τι μένει ακόμα να γίνει για να ικανοποιηθεί το αίτημα για διαφάνεια στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος;

Η διαδικασία της δικαστικής διερεύνησης ενός από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην Ελλάδα και διεθνώς προχωρά σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από το σύνταγμα και τους νόμους διαδικασίες. Στην τήρηση της νομιμότητας Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ. απαντούν με συκοφαντίες, ύβρεις, απειλές, αγωγές και μηνύσεις, προσπαθώντας να δημιουργήσουν κλίμα εκφοβισμού και να παρέμβουν στο έργο της Δικαιοσύνης.

Κανείς δεν μένει στο απυρόβλητο, όλα τα στοιχεία ελέγχονται και καθώς, κατά το κοινώς λεγόμενο, καπνός χωρίς φωτιά δεν υπάρχει, ας αφήσουν τους δικαστικούς λειτουργούς να επιτελέσουν απερίσπαστοι το έργο τους για τον εντοπισμό των ενόχων που βρίσκονται πίσω από ένα σκάνδαλο που κόστισε δισεκατομμύρια στο Ελληνικό Δημόσιο και επέφερε σημαντική βλάβη στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Προτεραιότητα της κυβέρνησής μας αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή η θεσμική θωράκιση του δημόσιου βίου από αντίστοιχα φαινόμενα διαφθοράς και αδιαφάνειας μέσω της ψηφιοποίησης των διαδικασιών, μέσω της ενίσχυσης και της αναβάθμισης του ρόλου των υπεύθυνων για την καταπολέμηση της διαφθοράς θεσμικών οργάνων της Πολιτείας, μέσω της προώθησης της αξιοκρατίας, της λογοδοσίας και της διαφάνειας.

Οι μεθοδεύσεις Ν.Δ. - ΚΙΝ.ΑΛΛ. που αποκάλυψε προ ημερών με κυνικό τρόπο ο κ. Βενιζέλος θα πέσουν στο κενό. Ο αγώνας μας για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της πολιτικής ζωής του τόπου θα συνεχιστεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL