Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
Εκκληση Βούτση: / Εκκληση Βούτση: Οι πρώην βουλευτές να παραιτηθούν από τα αναδρομικά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εκκληση Βούτση: / Εκκληση Βούτση: Οι πρώην βουλευτές να παραιτηθούν από τα αναδρομικά

Έκκληση στους συνταξιούχους βουλευτές να πάψουν πια να διεκδικούν αναδρομικά απηύθυνε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. Σύμφωνα με εκτιμήσεις και πληροφορίες, από τους περίπου 760 πρώην βουλευτές περίπου 150 - 200 διεκδικούν αναδρομικά. Υπενθυμίζεται ότι από το 2015, με απόφαση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορούν οι πρ. βουλευτές να διεκδικούν αναδρομικά και ότι οι αιτήσεις αυτές προέρχονται κατά βάση από βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.

"Ουδείς έχει αποζημιωθεί, πλην όμως όσο περνά ο καιρός αυξάνονται οι απαιτήσεις. Όμως η πολιτική βούληση της Βουλής είναι στην αντίθετη κατεύθυνση. Ηθικά και πολιτικά ζητάμε από παλαιότερους συναδέλφους να αποσύρουν τις διεκδικήσεις ή να παραιτηθούν των αποζημιώσεων", τόνισε ο Ν. Βούτσης κάνοντας λόγο για "προκλητική δικαίωση έναντι άλλων κατηγοριών του πληθυσμού".

"Έχουμε πει επανειλημμένα -κυρίως οι κοινοβουλευτικές ομάδες που έχουν πολλούς συνταξιούχους- να μην υπάρχει δικαστική διεκδίκηση αναδρομικών. Αυτό το επαναλαμβάνω και τώρα. Υπάρχει ένα ηθικό και πολιτικό πρόβλημα και η έκκληση που κάνουν σχεδόν όλοι είναι να αποσυρθούν οι διεκδικήσεις επί των οποίων όμως έχουν εκδοθεί τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις. Αυτό σημαίνει ότι η Βουλή δεν μπορεί να απαγορεύσει ή να παρέμβει. Μπορεί μόνο να βραδύνει ή να μακρύνει την διαδικασία και αυτό γίνεται", είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής.

Ο πρόεδρος της Βουλής υπενθύμισε ότι "το 2009, επί προεδρίας Σιούφα, κατατέθηκαν από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες απόψεις που έλεγαν να καταργηθεί το ψήφισμα του 1975 που συνδέει τις αμοιβές των δικαστικών με των βουλευτών. Τον Νοέμβριο του 2015 ελήφθη η απόφαση και ήδη έχουν γίνει μειώσεις στην ονομαστική αποζημίωση. Δεν υπάρχει πια παρακολούθηση των αυξήσεων των δικαστικών".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL