Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αναστασία Πενταγιώτη: Δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί, γι' αυτό χρησιμοποιούμε τη νέα οικουμενική μας γλώσσα

Η Αναστασία Πενταγιώτη είναι εκπρόσωπος πολιτικής κίνησης "Κόσμος"

"Ο 'Κόσμος' είναι μία κίνηση πολιτών που εμπνέεται από τις αρχές τηςαειφορίας, της καινοτομίας, της αλληλεγγύης, των ανθρώπινωνδικαιωμάτων και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Δημιουργήθηκε από ενεργούς πολίτες από όλους τους κοινωνικούς χώρους ως μια συλλογική απόφαση να μη μείνουμε παρατηρητές σε αυτές τις τόσο κρίσιμες εκλογές για την Ευρώπη και την Ελλάδα. Καλώς ή κακώς, είμαστε η γενιά της κρίσης. Μιας κρίσης κοινωνικής, πολιτικής, οικονομικής, περιβαλλοντολογικής! Και αυτη η κρίση μας αγγίζει όλους, και κυρίως τις επόμενες γενεές.

Οι θέσεις της Προοδευτικής Συμμαχίας συγκλίνουν με τις δικές μας. Ο πολιτικός χώρος της Αριστεράς, μέσα από τον πλουραλισμό και τη συμμετοχικότητα, είναι ο πιο φυσικός χώρος διεκδίκησης νέων δικαιωμάτων.

Οι δεκαεπτά παγκόσμιοι στόχοι για τη βιώσιμη ανάπτυξη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, τους οποίους υπέγραψαν τον Σεπτέμβριο του 2015 193 κράτη, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, αναφέρονται ουσιαστικά σε κάποια λιγότερο γνωστά δικαιώματα, όπως το δικαίωμα στην ανάπτυξη και σε καθαρό πόσιμο νερό, καθώς και σε κάποια πιο γνωστά, όπως το δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία.

Δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί, γι' αυτό χρησιμοποιούμε τη νέα οικουμενική μας γλώσσα, που προκύπτει για πρώτη φορά μέσα από αυτούς του Παγκόσμιους Στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και το κείμενο Ατζέντα 2030, για να μπορέσουμε να παρακινήσουμε την κοινωνία για απλές μετρήσιμες εφαρμόσιμες λύσεις, ικανές να φέρουν την Ενωμένη Ευρώπη πιο κοντά στο πνεύμα των ιδρυτικών συνθηκών της.

Απέναντι σε μια ευρώπη της Ακροδεξιάς, της μισαλλοδοξίας και των αποκλεισμών, προτάσσουμε μια Ευρώπη δημοκρατίας, αλληλεγγύης και διαλόγου, όπου δεν περισσεύει κανείς!".

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Τα μπαζούκας του Μωυσέως

Μάλλον κάτι δεν πήγε καλά με τα μέτρα στήριξης της οικονομίας που είχε εξαγγείλει με τυμπανοκρουσίες ο Κ. Μητσοτάκης στις 20 Μαΐου. Οι κυβερνητικές πηγές μιλούσαν τότε για πρόγραμμα «μπαζούκας», το οποίο θα περιλάμβανε όλα τα εργαλεία για τη στήριξη των κλάδων, την τόνωση της ρευστότητας και την ανάκαμψη της οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις