Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
10.3°C12.4°C
4 BF 85%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.4°C13.3°C
3 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.0°C13.2°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
0 BF 93%
Νεύμα Μητσοτάκη στους "νεομακεδονομάχους" από τη Λακωνία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νεύμα Μητσοτάκη στους "νεομακεδονομάχους" από τη Λακωνία

Τους ακροδεξιούς τραμπουκισμούς με πρόσχημα τη Συμφωνία των Πρεσπών ενθαρρύνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς -λίγες ημέρες μετά τη διακοπή της ομιλίας του στη Βέροια από χρυσαυγίτες- δεν δίστασε να ισχυριστεί χθες ότι “ο κ. Τσίπρας φαίνεται να περπατάει πιο άνετα στα Σκόπια απ’ ό,τι περπατάει στη Θεσσαλονίκη”! Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επεσήμανε, σε λασπολογικούς τόνους, στην ομιλία του στη Λακωνία , ότι “ ο κ. Τσίπρας υπήρξε ο πρωθυπουργός της μεγάλης απάτης και όχι της αυταπάτης” καθώς “είπε ‘ναι’ εκεί που όλοι οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί είπαν όχι, στη Συμφωνία των Πρεσπών”.

“Υπεύθυνη πατριωτική δύναμη”

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκάλεσε παρ' όλα αυτά τον Αλέξη Τσίπρα διότι “μας προσβάλλει όλους όταν λέει ότι όσοι αντιδρούμε στη Συμφωνία των Πρεσπών είμαστε εθνικιστές. Αυτοί λοιπόν είναι δυστυχώς η κληρονομιά που μας αφήνει πίσω ο κ. Τσίπρας.” Πρόσθεσε δε ότι “πιστεύω στον υγιή πατριωτισμό”, ισχυριζόμενος ότι “κάνω τη διάκριση ανάμεσα στον στείρο εθνικισμό και στον υπεύθυνο πατριωτισμό” καθώς “η Ν.Δ. είναι η μεγάλη υπεύθυνη πατριωτική δύναμη του τόπου».

Ωστόσο, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέφυγε να αναφερθεί στην επέκταση της οικονομικής συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Βόρεια Μακεδονία, περιοριζόμενος να σημειώσει ότι, “όσο και αν κάποιοι χειροκροτούν τον κ. Τσίπρα για τη Συμφωνία των Πρεσπών εσείς γνωρίζετε την πραγματικότητα. Ο κ. Τσίπρας πέφτει αλλά τα προβλήματα που δημιούργησε παραμένουν” είπε δίνοντας έμφαση “στα προβλήματα με τις εμπορικές ονομασίες”, παρά τη μεικτή επιτροπή που θα συσταθεί για τη διευθέτηση του διαχρονικού ζητήματος.

Ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε δε αντιπερισπασμό για τα μνημόνια συνεργασίας που υπεγράφησαν στη γειτονική χώρα λέγοντας: «δείτε τί έγινε σε μια πολύ σημαντική επένδυση στον Πειραιά, όταν ξαφνικά το ΚΑΣ έρχεται να μπλοκάρει μια σοβαρή επένδυση με χιλιάδες θέσεις εργασίας”.

Επιπλέον, σημείωσε στο ίδιο μοτίβο ότι “ο κύκλος του κ. Τσίπρα κλείνει μέσα σε ένα κλίμα προσβολής για την Ελλάδα» καθώς “η ψήφος της 26ης Μαΐου θα είναι μία ψήφος αποδοκιμασίας προς τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και μια ψήφος επιδοκιμασίας προς τη Ν.Δ. Οι ευρωεκλογές θα είναι το απαραίτητο σκαλοπάτι για να ανέβουμε και να πετύχουμε μια εκκωφαντική νίκη στις εθνικές εκλογές, όποτε και αν γίνουν”.

Παρ’ όλα αυτά... διαπίστωσε ότι “είμαστε λίγοι ως Έλληνες για να είμαστε διχασμένοι” δηλώνοντας ότι “από εδώ, από τη Λακωνία, στέλνω ένα μήνυμα ενότητας”...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL