Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.2°C
2 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
13 °C
11.3°C14.5°C
1 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
17.7°C22.0°C
6 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
23.3°C25.8°C
5 BF 29%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.9°C13.5°C
3 BF 100%
Στο 28%-29% κατέβασε τον πήχη ο Γ. Κύρτσος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στο 28%-29% κατέβασε τον πήχη ο Γ. Κύρτσος

Τον πήχη της Ν.Δ. στις επερχόμενες ευρωεκλογές “στο 28-29%” φρόντισε να κατεβάσει ο Γιώργος Κύρτσος κι ενώ πριν από λίγες ημέρες ο υποψήφιος βουλευτής και στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη Μακάριος Λαζαρίδης προέβλεπε ότι “το ποσοστό της Ν.Δ. στην ευρωκάλπη θα ξεπεράσει το 30%”!

Ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. επεδίωξε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τις προβλέψεις του, σημειώνοντας (News 247) ότι “από 5 έδρες που έχουμε σήμερα θα βγάλουμε 7, ίσως και 8”, εκτιμώντας ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ θα κινηθεί γύρω στο 20%". Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σημειώσει ότι “αυτό που κρατώ από τις δημοσκοπήσεις δεν είναι η διαφορά, αλλά ότι το κεντρικό κριτήριο της ψήφου είναι η οικονομία”, στον απόηχο της επιλογής του Άδ. Γεωργιάδη να τοποθετήσει τον "γαλάζιο" πήχη “στις 3,5 μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές”.

“Δεν θα σπάσουμε ταμεία”

Ο Γ. Κύρτσος ισχυρίστηκε ότι ναι μεν "ο ανταγωνισμός στη Ν.Δ. είναι πιο σκληρός απ’ ό,τι το 2014, γιατί είμαστε σε ανοδική πορεία και μπήκαν πολλά δυνατά ονόματα στο ευρωψηφοδέλτιο”, ωστόσο, επιχειρώντας να προσγειώσει τις προσδοκίες, πρόσθεσε ότι “αυτό δεν σημαίνει ότι θα σπάσουμε ταμεία”.

Εξήγησε δε ότι “η ευρωεκλογική παράδοση είναι ότι τα ποσοστά των μεγάλων κομμάτων είναι μικρότερα από αυτά των εθνικών εκλογών. Στις ευρωεκλογές του 2014, το άθροισμα των κομμάτων που δεν εξέλεξαν ευρωβουλευτές έφτασε στο 17%, στις επόμενες μπορεί να είναι μεγαλύτερο, γιατί θα έχουμε πολλά μικρά κόμματα στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ”.

"Το ΚΙΝ.ΑΛΛ. πάει καλύτερα"

Δεν πέρασε απαρατήρητη η εκτίμηση του Γ. Κύρτσου ότι “το ΚΙΝ.ΑΛΛ. πάει καλύτερα απ’ ό,τι νομίζαμε. Η πίεση που δέχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ τους αφύπνισε, τους συσπείρωσε. Έχουν δυνατά ονόματα στο ευρωψηφοδέλτιο. Καϊλή και Ανδρουλάκης είναι πολύ δυνατοί, όπως και ο Νίκος Παπανδρέου είναι επίσης πολύ δυνατός”. Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι “το Ποτάμι έχει στερέψει”, χωρίς να αποκλείσει “να κάνουν κινήσεις, παίζοντας τα ρέστα τους, όπως να μπει ο Στ. Θεοδωράκης επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου”.

"Βλέπει" Βελόπουλο

Τέλος, ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. εκτίμησε ότι “υπάρχει πιθανότητα να περάσει το 3% το κόμμα Βελόπουλου στις εθνικές εκλογές” θεωρώντας ότι "έτσι θα πάει ο Καμμένος σπίτι του, αλλά θα μείνει η παράδοση Καμμένου", ενώ σε άλλο σημείο δεν έκρυψε την ανησυχία του για τα ποσοστά της Χ.Α., κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, ευχόμενος, πάντως, να την περάσουν ΚΙΝ.ΑΛΛ. και ΚΚΕ.

Υποχωρεί η υποψηφιότητα του Γ. Αυτιά

Η χειρουργός γυναικολόγος Χιουμεϊρά Αμέτ Ογλού, ο καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής Δημήτρης Καιρίδης, η πρώην αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Βασιλική Λαζαράκου και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών Αφροδίτη Μπλέτα είναι οι νέοι υποψήφιοι στο "γαλάζιο" ευρωψηφοδέλτιο. Απομένουν πλέον τρεις υποψηφιότητες -για να συμπληρωθεί η λίστα της Ν.Δ.- που θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες, εκ των οποίων λόγω ποσόστωσης ένας πρέπει να είναι άνδρας και δύο γυναίκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην τελευταία "φουρνιά" υποψηφίων ενδέχεται να περιλαμβάνεται ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Αμυράς (είχε αποχωρήσει από το Ποτάμι με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών) καθώς "γαλάζιες" πηγές διαμηνύουν ότι “μάλλον ο Γιώργος Αυτιάς δεν θα είναι στην ευρωλίστα”. Τέλος, οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν “ότι έχει κλειδώσει η υποψηφιότητα της παρουσιάστριας Βίκυς Φλέσσα”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL