Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Γκ. Τσίμερ: "Το Eurogroup πρέπει επιτέλους να συμμορφωθεί με τις δεσμεύσεις του προς την Ελλάδα"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γκ. Τσίμερ: "Το Eurogroup πρέπει επιτέλους να συμμορφωθεί με τις δεσμεύσεις του προς την Ελλάδα"

Το Eurogroup πρέπει επιτέλους να συμμορφωθεί με τις δεσμεύσεις του προς την Ελλάδα, τονίζει η Γκάμπι Τσίμερ, πρόεδρος της πολιτικής ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς (GUE/NGL) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ καλεί τη γερμανική κυβέρνηση, ενόψει της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, να τιμήσει «τις δεσμεύσεις της για μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη ανακούφιση του χρέους για την Ελλάδα».

Η Γκ. Τσίμερ υπενθυμίζει στη γερμανική κυβέρνηση τις διευθετήσεις που έγιναν στο Eurogroup και προσθέτει: «Οι λύσεις στο πρόβλημα του κρατικού χρέους δεν μπορεί να βασίζονται μόνο στη γερμανική εμπειρία. Πρέπει να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες κάθε χώρας και οι προοπτικές των οικονομιών και των κοινωνιών της Ευρώπης».

Το Eurogroup πρέπει σήμερα να δηλώσει σαφώς ποια είναι τα απαραίτητα συγκεκριμένα μέτρα για την αναδιάρθρωση και την ανακούφιση του χρέους της Ελλάδας, υπογραμμίζει η Γκ.Τσίμερ και καταλήγει: «Η Ελλάδα πρέπει να ανακτήσει την κυριαρχία της και να έχει επιτέλους την ευκαιρία να επιδιώξει βιώσιμη ανάπτυξη για όλους στην περίοδο μετά το μνημόνιο. Η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να έχει μια αξιοσημείωτη συμβολή σε αυτό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL