Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
Ευ. Βενιζέλος: Το βασικό είναι η προγραμματική βάση της συγκυβέρνησης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ευ. Βενιζέλος: Το βασικό είναι η προγραμματική βάση της συγκυβέρνησης

(Photo Eurokinissi)

Στις δηλώσεις του ο Ευ. Βενιζέλος εμφανίστηκε δικαιωμένος από την απόφαση του ΣτΕ, τονίζοντας ότι αυτή "επιτάσσει η ΕΡΤ ν' ανοίξει" και πως "το συγκεκριμένο νομικό καθεστώς πρέπει να ρυθμιστεί είτε με νεότερη Κοινή Υπουργική Απόφαση, συμφωνημένη βεβαίως, είτε με νόμο που θα ψηφιστεί με μια ταχεία διαδικασία από τη Βουλή, γιατί δεν υπάρχει άλλος δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας ούτε μπορεί να συσταθεί".
"Και φυσικά, όταν μιλάμε για Δημόσιο Ραδιοτηλεοπτικό Φορέα, δεν εννοούμε το υπουργείο Οικονομικών που δεν έχει άδεια εκπομπής, δεν εννοούμε ούτε μια στρατιωτική μονάδα η οποία θα μπορούσε να πάει στην Κατεχάκη και να εκπέμψει" είπε, υπονοώντας ότι με αυτόν τον τρόπο δικαιώνεται το ΠΑΣΟΚ, καθώς ο μόνος "δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας" που θα μπορούσε να εκπέμψει δεν είναι άλλος από την ΕΡΤ. Ανέφερε επίσης ότι η απόφαση "επιτάσσει να ληφθούν άμεσα όλα τα οργανωτικά μέτρα ώστε να επαναληφθούν οι εκπομπές και οι διαδικτυακές δράσεις του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Με νόμιμο τρόπο".
Επιπλέον δήλωσε "υπέρ της ριζικής μεταρρύθμισης, της ριζοσπαστικής, αλλά με βάση θεσμικό πλαίσιο ψηφισμένο από τη Βουλή και νέο σχήμα οργάνωσης και λειτουργίας το οποίο θα έχει προκύψει μετά από σοβαρή μελέτη, θα έχει συμφωνηθεί και θα έχει και αυτό ψηφιστεί από τη Βουλή", για να προσθέσει ότι "δεν μπορεί καμία κυβέρνηση να λειτουργεί σε αντίθεση με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία".
Ωστόσο, τόνισε ότι "το βασικό ζήτημα είναι η προγραμματική βάση της κυβέρνησης συνεργασίας", "οι κανόνες που διέπουν τη λειτουργία μιας τρικομματικής κυβέρνησης που βασίζεται στην καλόπιστη θεσμική ισοτιμία των κομμάτων" και "οι προτεραιότητες και οι αγωνίες της κοινωνίας". "Το βασικό πρόβλημα είναι η ανάγκη σεβασμού της Δημοκρατίας, της συνταγματικής τάξης, του ευρωπαϊκού νομικού και πολιτικού πολιτισμού", είπε και ζήτησε ότι το βασικό δεν είναι να λειτουργεί η κυβέρνηση "ως μια μονοκομματική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που απλώς ανέχεται τους άλλους δυο εταίρους".
Για το εάν απομακρύνθηκαν οι πρόωρες εκλογές μετά τη σύσκεψη, είπε ότι "το κλίμα είναι φορτισμένο γιατί υπάρχει πραγματικό πρόβλημα" που "δεν δημιουργήσαμε εμείς", ότι "εκλογές δεν θέλουμε" και πως "δεν θα παίξει κανείς με τις αντοχές μας, τις ανοχές μας και την αξιοπρέπειά μας".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL