Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.8°C17.3°C
3 BF 84%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.9°C14.4°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C14.3°C
2 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.8°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.9°C
3 BF 100%
Κλίμα νίκης και γόνιμος διάλογος στην Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κλίμα νίκης και γόνιμος διάλογος στην Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ

(Photo Eurokinissi)

Εννέα ώρες γόνιμου διαλόγου, κάποιες φορές και αντιπαράθεσης, συμπλήρωσαν τα μέλη της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, στη συζήτηση που θα συνεχιστεί και αύριο, από τις 10.30 το πρωί, καθώς όλοι/ες θέλουν να μιλήσουν για τις επικείμενες εκλογές.

Το θέμα που κυριαρχεί είναι οι 13+1 υποψηφιότητες (των Περιφερειαρχών και του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, στο Δήμο Αθηναίων), υποψηφιότητες που παρουσίασε το μέλος της Π.Γ. Κώστας Πουλάκης, αμέσως μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα. Για δύο κυρίως υποψηφιότητες, αυτήν του Οδυσσέα Βουδούρη (Πελοπόννησος) πρωτίστως, αλλά και του Θεόδωρου Καρυπίδη (Δυτική Μακεδονία) δευτερευόντως, διατυπώθηκε αντίλογος, από μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, που πρόσκεινται στην «Αριστερή Πλατφόρμα».

Μιλώντας για κάθε μία υποψηφιότητα, ο Κ. Πουλάκης επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι η μάχη στην Περιφέρεια Αττικής, όπου είναι συγκεντρωμένο το 1/3 της Ελλάδας, «πρέπει να κερδηθεί και θα κερδηθεί», ενώ αντίστοιχης βαρύτητας είναι και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με το 17% των ψηφοφόρων. Το πιο δυνατό χειροκρότημα απέσπασε σημειωτέον η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Αγλάια Κυρίτση, που θα διεκδικήσει την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Τον αγώνα που η ίδια και οι συνάδελφοί της έκαναν, εξήρε ο Κ. Πουλάκης, θυμίζοντας και την πρόταση μομφής που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει για το θέμα, εκεί όπου «καταλύθηκε η Δημοκρατία». Οι υποψηφιότητες του ΣΥΡΙΖΑ έχουν από χθες βάλει σε «θλίψη και αμηχανία» τη ΝΔ, ήταν το καταληκτικό σχόλιο του μέλους της Π.Γ.

.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL