Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C21.3°C
4 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C17.7°C
4 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
17.1°C18.8°C
4 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C21.4°C
1 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C19.6°C
0 BF 48%
Παρέμβαση και του... Βενιζέλου στον Σουλτς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παρέμβαση και του... Βενιζέλου στον Σουλτς

Βρυξέλλες

Χρειάσθηκαν οι τηλεφωνικές ικεσίες του υπουργού Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλου στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ώστε αυτός να αποφασίσει την αναβολή της έλευσης στην Αθήνα, την Πέμπτη 9 του μήνα, της επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου που ερευνά τα πεπραγμένα της δράσης της τρόικας στην Ελλάδα και στις άλλες μνημονιακές χώρες.

Άριστα ενημερωμένες πηγές στις Βρυξέλλες μας είπαν πως ο Ευ. Βενιζέλος παρακάλεσε θερμότατα τον Μ. Σουλτς να αποφασίσει την αναβολή της έλευσης των δύο ευρωβουλευτών - εισηγητών της επιτροπής για τον ρόλο της τρόικας, διότι η κυβέρνηση φοβάται την πολιτική εκμετάλλευση της παρουσίας τους στην Αθήνα από τον ΣΥΡΙΖΑ, και ενώ θα βρίσκονταν εδώ ο πρόεδρος Ζ.Μ. Μπαρόζο, τα μέλη της Κομισιόν και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χ. Βαν Ρομπάι για διαβουλεύσεις σχετικά με την άσκηση της εξάμηνης ελληνικής προεδρίας.

Ο φόβος ήταν η προοπτική να επισκιάσουν οι αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αντιμνημονιακών κομμάτων την τηλεοπτική φιέστα των κ. Σαμαρά, Μπαρόζο και Ρομπάι, την οποία έχει ετοιμάσει η κυβέρνηση με μεγάλη επιμέλεια.

Ήταν δε τόσο μεγάλος ο πανικός της κυβέρνησης, που διετάχθη το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων να στείλει, από τις Βρυξέλλες, στις 10 το βράδυ της Δευτέρας, τηλεγράφημα / ανταπόκριση συνταγμένο στην Αθήνα, το οποίο να εξηγεί ότι δεν ήταν τα παρακάλια των κ. Σαμαρά - Βενιζέλου προς τον Μ. Σουλτς, αλλά απόφαση του ίδιου του ανεκδιήγητου, φαφλατά, σοσιαλδημοκράτη, προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου να αναβάλει την προγραμματισμένη εδώ και τρεις εβδομάδες επίσκεψη των ευρωβουλευτών Ότμαρ Κάρας (χριστιανοδημοκράτης) και Λιέμ Χοάνκ Νγκονκ (Γάλλος σοσιαλιστής), οι οποίοι θα έλθουν τελικά μετά τις 16 Ιανουαρίου για να συζητήσουν με εκπροσώπους της κυβέρνησης για τον ρόλο της τρόικας στη χώρα μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL