Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.8°C17.3°C
3 BF 84%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.9°C14.4°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C14.3°C
2 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.8°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.9°C
3 BF 100%
Τα παιδιά της Πιάτσας ή ο Ευ. Βενιζέλος στον Γ. Πρετεντέρη (video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τα παιδιά της Πιάτσας ή ο Ευ. Βενιζέλος στον Γ. Πρετεντέρη (video)

//www.youtube.com/embed/hfgc8DwoQZ0

Για εκτέλεση συμβολαίου "πολιτικού τραυματισμού ή πολιτικού θανάτου" από το ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος του ιδίου και του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, χθες, μιλώντας στην Ανατροπή και τον Γιάννη Πρετεντέρη. Μάλιστα, ισχυρίστηκε πως αυτό το "συμβόλαιο πολιτικού θανάτου" έχει ανατεθεί στο ΣΥΡΙΖΑ, "από συμφέροντα τα οποία έχουν θιγεί από την πολιτική μου". Από το ρεπερτόριό του δεν έλειψαν και απειλές για αγωγές εναντίον της ΑΥΓΗς, αλλά και υπονοούμενα, ότι για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργάστηκε με πρώην στελέχη των μυστικών υπηρεσιών.

Αφετηρία για τις δηλώσεις του Ευ. Βενιζέλου αποτέλεσαν οι αναφορές του δημοσιογράφου σε δημοσιεύματα της ΑΥΓΗς, που τον υποδεικνύουν ως τον "υπουργό των σκανδάλων": "Συμβαίνει, η διαδρομή μου τα τελευταία 3-4 χρόνια να είναι εξαιρετικά κρίσιμη για την πορεία της χώρας. Λογικό δεν είναι; Αν χτυπήσουμε αυτόν το στόχο, μπορεί να μην υπάρχει ΠΑΣΟΚ, άρα να μην υπάρχει κυβέρνηση, άρα να επισπεύσουμε τις εξελίξεις και να μην έχουμε και αντίπαλο", ήταν η "εύκολη" ερμηνεία που έδωσε στη "λάσπη"¨της ΑΥΓΗς και του ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος του, για να την συνοδεύσει με μια δεύτερη: "Εδώ επιτελείται ένα συμβόλαιο πολιτικού τραυματισμού ή πολιτικού θανάτου. Τα συμβόλαια τα αναθέτουν συμφέροντα τα οποία έχουν θιγεί από την πολιτική μου. (...) Ξέρετε, στην πολιτική δεν μπήκα επειδή δεν είχα δουλειά, ούτε μπήκα για να κερδίσω. Χάνω συστηματικά. Δεν μπορεί να με ταυτίσει εμένα με κανένα συμφέρον, ούτε να πει κανείς ότι εξυπηρετήθηκε οποιοδήποτε συμφέρον. Μπορεί όμως να πει ότι εθίγη συμφέρον", δήλωσε.

Επιπλέον, ο Ευ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι διακατέχεται από μάταιη εξουσιομανία, λέγοντας ότι "είπα στον ΣΥΡΙΖΑ ότι βγήκατε πολύ γρήγορα στην πιάτσα. Με την οσμή της εξουσίας, με ένα πάθος απίστευτο. Λες και η εξουσία τι είναι; (...) Πιστεύει κανείς ότι μετά από 6 μήνες, 1 χρόνο, 2 χρόνια, 3 χρόνια, θα υπάρξουν κυβερνήσεις οι οποίες θα κάνουν την πολιτική της μεταπολίτευσης; Δεν υπάρχει πολιτική της μεταπολίτευσης. Υπάρχουν δύσκολες αποφάσεις".

Ισχυρίστηκε δε ότι αν δεν είχε δεχθεί να αναλάβει τη θέση του υπουργού Οικονομικών, "για να μην διαλυθεί ο τόπος", θα είχε μείνει αλώβητος και τώρα δεν θα υπήρχε ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά "ένα άλλο κόμμα (...) μια ομάδα μη φθαρμένων στελεχών του ΠΑΣΟΚ να παίξει το ρόλο αυτό", κάτι που όμως δεν το επέτρεψε η συνείδηση του ιδίου και των μελών του κόμματός του.

Ερωτηθείς για το θέμα των υποβρυχίων και την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής από το ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ότι "τα υποβρύχια και τα ναυπηγεία είναι μια ιστορία από το 1997-2013. Σε αυτά τα 18 χρόνια, υπάρχει μια περίοδος 18 μηνών, που έτυχε να είμαι στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης και είναι η μόνη περίοδος της απόλυτης διαφάνειας και της απόλυτης υπαγωγής του θέματος στη Βουλή, επειδή ήταν μια ιστορία εξαιρετικά ύποπτη".

Μαρία Καλυβιώτου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL