Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.3°C19.3°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.8°C14.6°C
3 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
16.0°C16.0°C
3 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.6°C19.1°C
3 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.6°C15.7°C
2 BF 69%
Λεονταρισμοί Βενιζέλου από τις Βρυξέλλες για τους πλειστηριασμούς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Λεονταρισμοί Βενιζέλου από τις Βρυξέλλες για τους πλειστηριασμούς

Βρυξέλλες. Γ. Δαράτος

Η κυβέρνηση δεν θα υποχωρήσει από τη θέση της στο θέμα των πλειστηριασμών και, αν δεν υπάρξει συμφωνία με την τρόικα, τότε θα θέσει το ζήτημα σε ανώτερο ευρωπαϊκό πολιτικό επίπεδο, δήλωσε χθες στις Βρυξέλλες ο αντιπρόεδρος και ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως η χώρα μας θα πάρει την επόμενη δόση τού 1 δισ. ευρώ διότι έχει εκπληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Ευ. Βενιζέλος υπογράμμισε: «Δεν υποχωρούμε σε ένα ζήτημα που είναι κοινωνικά άδικο, διότι το τελευταίο πράγμα που θέλει ο Έλληνας είναι να χάσει το σπίτι του». Προσποιούμενος δε ότι δεν γνωρίζει την αποδοχή από την τρόικα μιας ηπιότερης εκδοχής του θέματος των πλειστηριασμών που δεν θα περιλαμβάνει την πρώτη κατοικία αυτών που δεν έχουν να πληρώσουν το δάνειό τους, "άστραψε και βρόντηξε" προειδοποιώντας την τρόικα, που έχει ήδη αλλάξει θέση, πως, αν δεν καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις μαζί της, τότε ο ίδιος μαζί με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά θα φέρουν το θέμα σε ανώτερο πολιτικό επίπεδο της Ευρωζώνης.

Ο Στουρνάρας ξέρει, έχει και τη μάνα του...

Δεν έλειψε και η ειρωνεία από τις δηλώσεις του Ευ. Βενιζέλου σε ερώτηση αν ο σημερινός υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, προορίζεται για τη θέση του επιτρόπου της Ελλάδας στη νέα Κομισιόν: «Ο κ. Στουρνάρας είναι αναντικατάστατος και γνωρίζει με τον καλύτερο τρόπο τα όσα περνάει ο ελληνικός λαός, τον οποίο συμπονά. Άλλωστε έχει και τη μητέρα του με χαμηλή σύνταξη και γνωρίζει την πραγματικότητα» διευκρίνισε ο ίδιος.

Ο' Κόνορ: Συναινετικά οι πλειστηριασμοί

Ως προς τους πλειστηριασμούς, δημοσιογράφοι ζήτησαν χθες από τον Σάιμον Ο' Κόνορ, εκπρόσωπο Τύπου του επιτρόπου Όλι Ρεν, να τοποθετηθεί σχετικά με τη στάση που θα πάρει η Κομισιόν στην περίπτωση που η κυβέρνηση υιοθετήσει μονομερώς νέο νόμο χωρίς την προηγούμενη έγκριση της τρόικας. Ο Ο'Κόνορ αρνήθηκε να απαντήσει σε μια υποθετική, όπως είπε ο ίδιος, ερώτηση, ενώ, ανεπισήμως, οι Βρυξέλλες δηλώνουν πως οι τελικές αποφάσεις γι' αυτό το ζήτημα θα πρέπει να ληφθούν συναινετικά μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας.

Τέλος, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ολιβιέ Μπαγί, αναφερόμενος στη σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού και κλιμακίου υπουργών στην έδρα της Επιτροπής, εξήγησε ότι κεντρικό θέμα της επίσκεψης είναι η προετοιμασία της επερχόμενης, από 1ης Ιανουαρίου, εξάμηνης ελληνικής προεδρίας και στην ιδιαίτερη συνάντηση που θα έχουν ο πρόεδρος της Κομισιόν Μανουέλ Μπαρόζο και ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς θα γίνει συζήτηση και για το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL