Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Τμήμα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση να σταματήσει τις παλινωδίες και τις αντιφάσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τμήμα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση να σταματήσει τις παλινωδίες και τις αντιφάσεις

Η ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ:

Κάθε μέρα που περνά επιβεβαιώνεται ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει ένα στρατηγικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό των αυξανόμενων κρουσμάτων κορονοϊού. Βλέπουμε συνεχώς λήψεις και άρσεις αποφάσεων! Τελευταίο δείγμα η απόφαση του Υπουργού Υγείας Β. Κικίλια, σύμφωνα με την οποία, οι υγειονομικοί υπάλληλοι που επιστρέφουν από κανονική άδεια θα υποβάλλονται σε υποχρεωτικά τεστ, και η τροποποίηση αυτής, πριν περάσουν λίγες μέρες, σύμφωνα με την οποία οι υγειονομικοί θα συμπληρώνουν το ισχύον επιδημιολογικό δελτίο.

Η προβληματική εφαρμογή της απόφασης οδήγησε και στην άρση της. Οι λόγοι προφανείς: υποστελέχωση, έλλειψη απαραίτητου αριθμού τεστ, καθυστερήσεις, έλλειψη μοριακών αναλυτών.

Όμως, ζητάμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και την κυβέρνηση να σταματήσουν τις παλινωδίες και τις αντιφάσεις γιατί το μόνο που πετυχαίνουν είναι να κλονίζεται η εμπιστοσύνη των πολιτών. Να σταματήσουν να εμπαίζουν το υγειονομικό προσωπικό.

Να φροντίσουν για την προμήθεια των απαραίτητων μέσων προστασίας. Να διασφαλίσουν τώρα την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας με ανθρώπινο δυναμικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Η διαχείριση της κατάστασης απαιτεί σοβαρότητα, κεντρικό σχέδιο και κυβερνητική υπευθυνότητα.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL