Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Χωρίς στοιχεία η Ν.Δ. μεθοδεύει τη δίωξη Παπαγγελόπουλου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χωρίς στοιχεία η Ν.Δ. μεθοδεύει τη δίωξη Παπαγγελόπουλου

Χωρίς στοιχεία και με δίκη προθέσεων η Ν.Δ. επιδιώκει την ποινική δίωξη του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Στο πόρισμα που κατέθεσε η Ν.Δ. κατηγορεί τον πρ. αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης ότι:

- «Με δόλο έπεισε την εισαγγελέα Διαφθοράς και τους επίκουρους εισαγγελείς που χειρίζονταν την υπόθεση Novartis»

α) Να εκθέσουν σε δίωξη τα 10 πολιτικά πρόσωπα που διαβίβασαν τον φάκελο της δικογραφίας στη Βουλή και εν συνεχεία συνέχισαν να τους ελέγχουν και συνεχίζουν μέρος αυτών να ελέγχουν, έχοντας μάλιστα ασκήσει και δίωξη σε βάρος του Αν. Λοβέρδου, χωρίς να έχουν αρμοδιότητα.

β) Παρέλειψαν να διώξουν τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ που δεν εξέδωσαν δελτίο τιμών κατά το 2015.

γ) Να μεταχειριστούν «παρανόμως εκβιαστικά μέσα για να πετύχουν οποιαδήποτε έγγραφη ή προφορική κατάθεση κατηγορουμένου, μάρτυρα στις περιπτώσεις τουλάχιστον των Φρουζή, Μανία, Μανιαδάκη, Βουλκίδη αλλά και των άλλων προστατευομένων μαρτύρων με την παράνομη υπαγωγή τους σε καθεστώς προστασίας».

δ) «Να υπαγάγουν τους μάρτυρες σε καθεστώς προστασίας, στον τρόπο εξέτασης αυτών, στις επιλεκτικές καταγραφές καταθέσεών τους, στη χρήση συσκευών USB με προδιατυπωμένες καταθέσεις, στη μη άρση του καθεστώτος προστασίας των προστατευομένων μαρτύρων, στη μη αποστολή του φακέλου στη Βουλή των Ελλήνων χωρίς χρονοτριβή, στην απόκρυψη από τη Βουλή των Ελλήνων κατά την αποστολή του φακέλου κρισίμων εγγράφων της δικογραφίας και δη των εγγράφων στις ΗΠΑ, την αλληλογραφία με το FBI ή της αρχειοθετημένης διάταξης για τον H1N1 κ.λπ.».

- Παρέβη τα καθήκοντά του α) παρεμβαίνοντας στο έργο της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελ. Τουλουπάκη, β) παρεμβαίνοντας στο έργο της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελ. Ράικου, όπου με απειλές εναντίον της προσπάθησε να της ασκήσει πίεση προκειμένου χωρίς στοιχεία να στείλει τον φάκελο στη Βουλή κατά πολιτικών προσώπων και να φτιάξει στοιχεία σε βάρος των πολιτικών προσώπων και όταν αυτή αρνήθηκε να υπακούσει ενορχήστρωσε τη στοχοποίησή της, γ) παρεμβαίνοντας στο έργο του οικονομικού εισαγγελέα Π. Αθανασίου για να βλάψει τρίτους σε σειρά υποθέσεων, και δ) παρεμβαίνοντας στο έργο της εισαγγελέως Γ. Τσατάνη για να βλάψει τρίτο και μόλις αυτή αρνήθηκε να ενδώσει στις απειλές ενορχήστρωσε τη στοχοποίησή της.

- Αποπειράθηκε να εξαναγκάσει με απειλές ότι θα υφίστατο διώξεις τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή στην παροχή 350.000 ευρώ, που δεν όφειλε να καταβάλει, προς τον εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη.

- Ζήτησε για τον εαυτό του και για τον εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη 350.000 ευρώ με αντάλλαγμα να μη συνεχίσουν ο Σ. Μιωνής και οι συνεργάτες του να υφίστανται παράνομες διώξεις, που ο ίδιος είχε προκαλέσει.

- Οργανώθηκε με άλλους (Φιλιππάκη, Τάρκα, Παπαδάκου) προκειμένου να διαπράξουν κακουργήματα και πλημμελήματα.

Να μην ασκηθεί δίωξη

Όσον αφορά τις κατηγορίες για τις οποίες δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις ενοχής σε βάρος του Δ. Παπαγγελόπουλου, η Ν.Δ. επισημαίνει πως:

- Δεν προέκυψαν ενδείξεις ότι ο Δ. Παπαγγελόπουλος ήρθε σε επαφή με τους προστατευόμενους μάρτυρες, επομένως δεν μπορεί να κατηγορηθεί για ηθική αυτουργία σε ψευδή κατάθεση.

- Δεν προέκυψαν ενδείξεις ότι οι πιέσεις του Δ. Παπαγγελόπουλου στην Ελ. Ράικου, τη Γ. Τσατάνη και τον Π. Αθανασίου αποτελούσαν υπόσχεση αμοιβής, όπως απαιτεί ο Ποινικός Κώδικας. Οι (κατά τη Ν.Δ.) πιέσεις ήταν σε επίπεδο απειλών.

Επισημαίνεται ότι η Ν.Δ. ζητάει να ελεγχθεί ο ρόλος του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL