Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.8°C18.2°C
4 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.4°C15.6°C
3 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.2°C14.4°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C13.9°C
2 BF 58%
"Ομολογημένα ψευδής" η κατάθεση Φρουζή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Ομολογημένα ψευδής" η κατάθεση Φρουζή

Στην πλήρη αποδόμηση της κατάθεσης Φρουζή επιδίδεται ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα από το πόρισμα που κατέθεσε ο εισηγητής του Σπύρος Λάππας. Κάνει λόγο μάλιστα για «το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης και της παραπλάνησης της Επιτροπής, δηλαδή της παραπλάνησης - εξαπάτησης εισαγγελικού οργάνου»! «Ας το ερευνήσουν οι εισαγγελικές αρχές».

Ειδικότερα, ο Κωνσταντίνος Φρουζής:

1. Ρωτήθηκε αν δωροδοκήθηκαν γιατροί από το πρόγραμμα Exactly ύψους 2,5 εκατ. ευρώ για δωροδοκίες και μίζες γιατρών. Απάντησε αρνητικά, αλλά τώρα το πρόγραμμα Exactly, όπως ομολογείται από τη Novartis στον εξωδικαστικό συμβιβασμό, είχε κύρια θέση στις αθέμιτες πρακτικές της.

2. Απέκρυψε ότι τα κλινικά σεμινάρια ήταν το προκάλυμμα για τις μίζες σε γιατρούς αν και το ομολογεί η Novartis.

3. Διέψευσε μάρτυρα που κατέθεσε ότι «η Novartis διέφθειρε τους γιατρούς» και ότι «οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι ήταν χρήσιμοι για να αυξηθούν οι τιμές των φαρμάκων». «Πάλι ψευδής κατάθεση, αφού και αυτό περιγράφεται και ομολογείται από τη Novartis στα έγγραφα του συμβιβασμού» αναφέρει ο Σπ. Λάππας.

4. Υποστήριξε ότι δεν ισχύει η δήλωση Γεωργιάδη πως «πρέπει να καταλάβουμε ότι εταιρείες όπως η Novartis δίνουν χρήματα σε γιατρούς και πολιτικούς και δεν ξέρω σε ποιους άλλους, αλλά την ίδια στιγμή σώζουν ζωές!». Όμως ο πυρήνας του συμβιβασμού είναι οι δωροδοκίες γιατρών και κυβερνητικών αξιωματούχων, υπογραμμίσει ο Σπ. Λάππας.

5. Αρνήθηκε ότι δόθηκαν «αντίδωρα» για την εισαγωγή νέων φαρμάκων (Onbrez, Lucentis), το project για τα εμβόλια, την ενδυνάμωση των σχέσεων με τους νοσοκομειακούς φαρμακοποιούς και τη συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ. «Αρνήθηκε τα πάντα, ενώ τώρα στον συμβιβασμό τα ομολογεί η ίδια η Novartis. Νέα ψευδής κατάθεση» τονίζει ο βουλευτής.

6. Αρνήθηκε ότι επηρέαζε υπέρ των συμφερόντων της Novartis τις υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, την Επιτροπή Τιμών και τον ίδιο τον υπουργό που έκανε «φιλότιμες προσπάθειες για να καθυστερήσει τις ανατιμολογήσεις», δηλαδή τις μειώσεις τιμών των φαρμάκων της Novartis. «Ακόμα μία ψευδής κατάθεση» λέει ο Σπ. Λάππας σημειώνοντας ότι το θέμα αυτό «περιλαμβάνεται σχεδόν αυτούσια στον συμβιβασμό και ομολογείται από τη Novartis».

7. Αρνήθηκε τον επηρεασμό των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων και την εκστρατεία χρησιμοποίησης «της εξουσίας των ΜΜΕ υπέρ της Novartis». «Η Novartis τα ομολογεί, άρα ψευδώς κατέθεσε ο Κ. Φρουζής ότι δεν ισχύουν, ενώ τα λόγια είναι του ιδίου!!! Ομολογημένη ψευδής κατάθεση» τονίζει το πόρισμα.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL