Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
Σήμερα ο Χρυσοχοϊδης παραδέχτηκε την αστυνομική βία στο Βόλο που δεν είδε πριν 20 ημέρες ο Οικονόμου (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σήμερα ο Χρυσοχοϊδης παραδέχτηκε την αστυνομική βία στο Βόλο που δεν είδε πριν 20 ημέρες ο Οικονόμου (Video)

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης σήμερα στο ΣΚΑΙ υπεραμύνθηκε τις πρακτικές της ΕΛΑΣ και κατηγόρησε την αντιπολίτευση για δικές του πρακτικές όταν χωρίς στοιχεία βιάζεται να προδικάσει την Ιατροδικαστική Έκθεση για το θάνατο του Β. Μάγγου. Ωστόσο παραδέχθηκε την αστυνομική βία που μέχρι χθες δεν έβλεπε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όταν είχε κληθεί να απαντήσει σε σχετική ερώτηση από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Μεϊκόπουλο.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα:

Η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλου

Στις 26.06.2020 συζήτησα στη Βουλή την Επίκαιρη Ερώτηση που είχα καταθέσει προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τη χρήση εκτεταμένης και αδικαιολόγητης αστυνομικής βίας κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο στις 13.06.2020 για το ζήτημα της αέριας ρύπανσης στην περιοχή. Από την πλευρά του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προσήλθε για να απαντήσει ο Υφυπουργός κ. Λευτέρης Οικονόμου.

Ανάμεσα στα περιστατικά που επεσήμανα κατά τη συζήτηση ήταν και αυτό του ξυλοδαρμού του Βασίλη Μάγγου από αστυνομικές δυνάμεις που συμμετείχε σε συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου την Κυριακή 14 Ιουνίου. Ρώτησα μάλιστα τον Υφυπουργό αν τιμά την Ελληνική Αστυνομία η εικόνα ενός νεαρού να σέρνεται, να ξυλοκοπείται και να βασανίζεται από τους άνδρες της.

Ο κ. Οικονόμου αρνήθηκε κατηγορηματικά την ύπαρξη αστυνομικής βίας και αναφερόμενος στον περιστατικό με το Βασίλη Μάγγο απάντησε ότι: «η βίαιη και απειλητική του συμπεριφορά οδήγησε τους αστυνομικούς να τον προσαγάγουν, ενώ λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος».

Προς επίρρωση των ισχυρισμών του, μάλιστα, υπογράμμισε εμφατικά ότι έως και τις 19 Ιουνίου ουδεμία περίπτωση τραυματισμού πολίτη αναφέρθηκε στις οικείες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου ή στο ΕΚΑΒ.

Στη σημερινή του εμφάνιση σε τηλεοπτικό κανάλι, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοϊδης μίλησε για «περιστατικό αστυνομικής βίας που συνέβη πριν από 30 ημέρες» παίρνοντας διαφορετική θέση από τον κ. Οικονόμου που με περίσσια βεβαιότητα «δεν είδε» αστυνομική βία και χαρακτήρισε τα στοιχεία που παρέθεσα ανακριβή.

Η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει χάσει την ψυχραιμία της και βρίσκεται σε προφανή σύγχυση και έτσι επιχείρησε να προκαταλάβει το πόρισμα των ιατροδικαστών.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL