Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Π.Σκουρλέτης: Το σύστημα δεν αφομοίωσε προστατευόμενους μάρτυρες, το έδειξε η Novartis (ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π.Σκουρλέτης: Το σύστημα δεν αφομοίωσε προστατευόμενους μάρτυρες, το έδειξε η Novartis (ηχητικό)

Μπορεί η Ελλάδα να υιοθέτησε τον θεσμό των προστατευόμενων μαρτύρων αλλά στην πράξη δεν έχουν αφομοιωθεί στο σύστημα, φάνηκε στην Novartis όπου ο συνήγορός τους είπε πως αν δεν προστατεύονται πραγματικά δικαιούνται πολιτικό άσυλο στις ΗΠΑ, είπε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης Στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη.https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/858316339&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true

105,5 Sto Kokkino · Π. Σκουρλέτης - 105,5 Στο Κόκκινο - 15 Ιουλίου 2020

Σχολιάζοντας την δήλωση του συνηγόρου των Ελλήνων προστατευόμενων μαρτύρων Στιβ Κον ότι αν η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να προστατεύσει τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος, αυτοί δικαιούνται πολιτικό άσυλο στις ΗΠΑ, κάτι που θα ήταν ατιμωτικό για την Ελλάδα, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι το καθεστώς των προστατευόμενων μαρτύρων και η σχέση με την Δικαιοσύνη είναι διαφορετικές σε Ελλάδα και ΗΠΑ. Έδω έχουμε υιοθετήσει την ανάγκη προστατευόμενων μαρτύρων, αλλά στην πράξη φαίνεται ότι αυτό δεν έχει αφομοιωθεί από το εγχώριο σύστημα και φάνηκε με την υπόθεση της Novartis. Όχι μόνο δεν προσπαθήσαμε να αξιοποιήσουμε όποια στοιχεία είχαμε από το εξωτερικό, αλλά αντίθετα υιοθετήθηκε η προανακριτική-παρωδία για τον Δ. Παπαγγελόπουλο για να αποπροσανατολιστεί η Δικαιοσύνη από το πραγματικό σκάνδαλο. Στις ΗΠΑ είχαμε συμβιβασμό Novartis και αμερικανικού Δημοσίου, εδώ ακόμη και η μετάφραση του υπουργείου Εξωτερικών «χάνει», λένε ότι αφορά μόνο... γιατρούς. Λες και μπορούσε να στηθεί όλη η υπόθεση της τιμολόγησης μόνο από ιδιώτες γιατρούς, χωρίς διαμεσολάβηση κρατικών αξιωματούχων και κυβερνητικών στελεχών, λες και δεν γνωρίζουμε τι γινόταν τα τελευταία 30-40 χρόνια... Τώρα υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη καταπατώντας κάθε έννοια διάκρισης των εξουσιών, καταγγέλλουν δικαστές, να τους απειλούν. Όταν οι ίδιοι ξεσήκωναν ορυμαγδό κατά του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και για υπαινιγμό σε σχέση με την λειτουργία της Δικαιοσύνης.

Σχολιάζοντας εξάλλου τα όσα διέρρευσαν για το περιεχόμενο της έκθεσης της επιτροπής Πισσαρίδη, ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι οι βασικοί άξονες της πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη παραμένουν αμετακίνητοι. Παρότι η υγειονομική κρίση έθεσε κρίσιμα ερωτήματα για το ρόλο του Δημοσίου και της παρέμβασής του, το παραγωγικό μοντέλο και την περιφερειακή ανάπτυξη, την κρίση της εφοδιαστικής αλυσίδας, τον χαρακτήρα της εργασίας, βλέπουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη να υπηρετεί ένα σχέδιο αναδιαρθρώσεων μνημονιακού τύπου στην εργασία, ένα σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων δικτύων ενέργειας και νερού, ενώ ταυτόχρονα θέλει να υλοποιήσει και αυτό που απέκρυψε προεκλογικά, την ιδιωτικοποίηση (ουσιαστικά την κατάργηση) της κοινωνικής ασφάλισης.

Με αφορμή την τροπολογία για τους 28 μετακλητούς, ο κ. Σκουρλέτης στην αρχή της συνέντευξής του σημείωσε ότι είμαστε μπροστά στην κορυφή του παγόβουνου, στην αποκάλυψη της αντίληψης της κυβέρνησης για το πώς αντιλαμβάνεται το επιτελικό κράτος, των «άριστων» και των «λιγότερων δαπανών». Έχουμε περισσότερες θέσεις μετακλητών, μεγαλύτερους μισθούς, σχέδιο τοποθέτησης «ημετέρων» και στον τελευταίο σύλλογο στην Ελλάδα. Και ταυτόχρονα υπέρογκες αυξήσεις στις διοικήσεις ΔΕΚΟ και Οργανισμών, μία πλήρη ανατροπή όσων έλεγε η ΝΔ. Είναι ένα νέο, σύγχρονο κομματικό κράτος, στην μεταμνημονιακή περίοδο. Οι επίσημες καταγραφές που είχαν γίνει επί ΣΥΡΙΖΑ έδειξαν αριθμό μετακλητών πολύ μικρότερο από αυτόν που παραλάβαμε τον Ιανουάριο του 2015 και με μικρότερες αμοιβές, όπως θύμισε. Τώρα, έχουμε απάλειψη προσόντων και αύξηση αμοιβών...

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL