Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
17.6°C21.2°C
1 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.3°C18.5°C
1 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.9°C
2 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
1 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 76%
ΣΥΡΙΖΑ: Είστε εκ προθέσεως παράνομοι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΡΙΖΑ: Είστε εκ προθέσεως παράνομοι

Την αποστολή στη Βουλή των δύο πορισμάτων για την Εισαγγελία Διαφθοράς, αλλά και αναβολή της αυριανής συνεδρίασης ζητούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν στην Προκαταρκτική Επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Την ίδια ώρα, η πλειοψηφία της Ν.Δ. και του ΚΙΝ.ΑΛΛ. στην Προκαταρκτική Επιτροπή αποφάσισε να μην στείλει καν στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών τις ενστάσεις του Δ. Παπαγγελόπουλου!

«Δικαστικό πραξικόπημα» καταγγέλλουν οι δικηγόροι του πρ. αναπληρωτή υπουργού Δημήτρης και Λυδία Τσοβόλα κατηγορώντας τη Ν.Δ. και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. ότι «εκ προθέσεως παραβιάζουν το καθήκον τους και διαπράττουν το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας». Καλούν μάλιστα τον πρόεδρο της Βουλής, τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας και του Πρωτοδικείου Αθηνών να ζητήσουν από τον πρόεδρο της Επιτροπής τον φάκελο με τις αιτήσεις του Δ. Παπαγγελόπουλου.

Με αφορμή τα δημοσιεύματα για διαφωνία των εισαγγελέων Σοφουλάκη και Ζαχαρή και τα ξεχωριστά πορίσματα που κατέθεσαν αναφορικά με την Ελένη Τουλουπάκη, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είναι μέλη της Επιτροπής διά του εισηγητή Σπύρου Λάππα τονίζουν ότι «τα πορίσματα των δύο αντιεισαγγελέων του Αρείου Πάγου αποτελούν sine qua non έγγραφα για την κατάφαση οποιασδήποτε περαιτέρω ενέργειάς μας». Υπενθυμίζεται ότι ο πρ. αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλος ερευνάται για ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας, αλλά η Δικαιοσύνη δεν έχει καταλήξει αν υπάρχει φυσικός αυτουργός.

Όσον αφορά τις ενστάσεις Παπαγγελόπουλου, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιούν ότι «αν προχωρήσει χωρίς την έκδοση βουλεύματος από το Συμβούλιο στη σύνταξη πορίσματος και η Ολομέλεια της Βουλής στη λήψη απόφασης για άσκηση ποινικής δίωξης, αυτά θα είναι και εκ προθέσεως παράνομα αλλά και αξιόποινα». «Μόνο το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών έχει κατά νόμο αρμοδιότητα να δεχτεί ή να απορρίψει την αίτηση Παπαγγελόπουλου».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL