Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Αναβρασμός στο ΚΙΝΑΛ: Σήμερα η έκτακτη συνεδρίαση για Παπανδρέου - Καστανίδη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αναβρασμός στο ΚΙΝΑΛ: Σήμερα η έκτακτη συνεδρίαση για Παπανδρέου - Καστανίδη

Σε βαρύ κλίμα συνεδριάζει σήμερα στις 14.00 η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΙΝΑΛ μετά τα όσα διαδραματίστηκαν χτες στη Βουλή, με πρωταγωνιστές τους Γιώργο Παπανδρέου και Χάρη Καστανίδη.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο βουλευτές δεν προσήλθαν στην ψηφοφορία, παίρνοντας αποστάσεις από την επίσημη γραμμή του κόμματος, η οποία ήταν η στήριξη του νομοσχεδίου που βάζει στο «γύψο» τις διαδηλώσεις.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες η Φώφη Γεννηματά δέχτηκε μέχρι και εισηγήσεις για διαγραφή των δύο ιστορικών στελεχών που δεν ακολούθησαν την κομματική γραμμή υπερψήφισης του χουντικής κοπής νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις.

«Δεν θα ακυρώσουμε τον νομικό μας πολιτισμό επειδή το επιθυμεί η κυβέρνηση», δήλωσε ο Χάρης Καστανίδης σχετικά με το γιατί επέλεξε να μην ψηφίσει υπέρ του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις.

«Δεν υπάρχει καμία δεύτερη σκέψη εμού και του κ. Παπανδρέου για οποιοδήποτε θέμα αφορά τα εσωτερικά του ΚΙΝΑΛ. Δεν υπάρχουν κρυφές ατζέντες. Δεν υπάρχουν συνωμοτικές θεωρίες. Ας τελειώνουμε με αυτά. Κάθε φορά που υπάρχει μια διαφορετική γνώμη δεν μπορεί να ποινικοποιείται» συμπλήρωσε ο Χ. Καστανίδης μιλώντας στον Real Fm.

Ο γραμματέας της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ανέφερε ότι «όλοι οι κανόνες έχουν τις εξαιρέσεις τους και όλες οι εξαιρέσεις προβλέπονται από τον κανόνα», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα δεν είναι αρμόδια για πειθαρχικές κυρώσεις.

«Δεν είμαστε πειθαρχικό όργανο εμείς» συμπλήρωσε ο Β. Κεγκέρογλου, επισημαίνοντας πως «στο συγκεκριμένο θέμα δεν υπήρχε ελευθερία ψήφου κατά συνείδηση, υπήρχε συλλογική απόφαση». «Εγώ πάντως είχα διαγραφεί κάποια στιγμή από τον Γιώργο Παπανδρέου από την κοινοβουλευτική ομάδα, γιατί δεν είχα ψηφίσει σε κάποιο νομοσχέδιο. Και ο κ. Καστανίδης το ίδιο, είχαμε διαγραφεί και οι δύο» ανέφερε σε άλλο σημείο.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL