Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ε. Αγαθαπούλου: Η κοινωνία δεν πτοείται από τέτοιους νόμους (video)

Eurokinissi

Η Ειρήνη Αγαθοπούλου, ανέφερε ότι πολλά ιστορικά και κοινωνικοπολιτικά γεγονότα συνδέονται με τις διαδηλώσεις και τέτοιοι νόμοι δεν πτοούν και δεν φοβίζουν την κοινωνία. Το νομοσχέδιο θα ακυρωθεί στην πράξη «…θα μείνει κενό γράμμα, θα φροντίσουμε εμείς για αυτό, θα φροντίσει η ίδια η κοινωνία»

Η κ. Αγαθοπούλου στην ομιλία της ενώπιον της ολομέλειας του κοινοβουλίου ξεκαθάρισε ότι η χρονική στιγμή του συγκεκριμένου νομοσχεδίου δεν είναι τυχαία καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «όλα αυτά που έχετε κάνει αλλά και όλα αυτά που σκοπεύετε να κάνετε δεν μπορείτε να τα επιβάλλετε με άλλο τρόπο, παρά μόνο με καταστολή και περιορισμό των ελευθεριών των πολιτών», και συνέχισε λέγοντας πως «η αλήθεια για αυτό το νομοσχέδιο είναι ότι φέρνετε βία, καταστολή και περιστολή συνταγματικά κατοχυρωμένων ελευθεριών και δικαιωμάτων, κάτι που καμιά κυβέρνηση δεν τόλμησε να κάνει μετά τη Χούντα».

 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο ρόλο της αστυνομίας λέγοντας ότι «είναι δεδομένο ότι θέλετε μια αστυνομία απέναντι στον πολίτη και δίπλα στην εξουσία».

Αναφερόμενη στην προηγούμενη περίοδο διακυβέρνησης τόνισε ότι «απέναντι στην ποινικοποίηση, την τιμωρία και τις απαγορεύσεις εμείς προτάξαμε κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ την πρόληψη, την εκπαίδευση και την αλλαγή κοινωνικών προτύπων» ξεκαθαρίζοντας ότι η λύση είναι η εξάλειψη των ανισοτήτων.

Κλείνοντας, η κ. Αγαθοπούλου, ανέφερε ότι πολλά ιστορικά και κοινωνικοπολιτικά γεγονότα συνδέονται με τις διαδηλώσεις και τέτοιοι νόμοι δεν πτοούν και δεν φοβίζουν την κοινωνία. Το νομοσχέδιο θα ακυρωθεί στην πράξη «…θα μείνει κενό γράμμα, θα φροντίσουμε εμείς για αυτό, θα φροντίσει η ίδια η κοινωνία».

 

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Διεθνής διασυρμός

Να λοιπόν που η περίφημη λίστα Πέτσα έφτασε μέχρι το Συμβούλιο της Ευρώπης. Στην πλατφόρμα του Συμβουλίου για την ελευθερία του Τύπου αναρτήθηκαν χθες όλα τα δεδομένα για το σκάνδαλο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις