Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Προεδρείο του ΕΚ το Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων που παρουσίασε ο Δ. Παπαδημούλης

Ο Δημ. Παπαδημούλης δήλωσε ότι «πρόκειται για ένα σημαντικό και αισιόδοξο βήμα για την ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου σε όλα τα επίπεδα και στάδια καθώς και στο σύνολο των δραστηριοτήτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»

Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε από τα μέλη του Προεδρείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων, το οποίο παρουσίασε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Πρόεδρος στην Ομάδα Υψηλού Επιπέδου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Ισότητα των Φύλων και τη Διαφορετικότητα, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Το Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων αποσκοπεί μεταξύ άλλων, στη βελτίωση της κάθετης και οριζόντιας εκπροσώπησης των φύλων, στην εξασφάλιση μηδενικής ανοχής στην παρενόχληση, στην ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου στον προϋπολογισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και διαμορφώθηκε από τον Έλληνα Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε συνεργασία με τους άλλους Αντιπροέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τα μέλη της Ομάδας Υψηλού Επιπέδου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Ισότητα των Φύλων και τη Διαφορετικότητα και την Πρόεδρο της Επιτροπής για τα Δικαιώματα των Γυναικών και την Ισότητα των Φύλων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Έβελιν Ρέγκνερ.

Αναφερόμενος στην έγκριση του Σχεδίου Δράσης ο Δημ. Παπαδημούλης δήλωσε τα εξής:

«Με το προσωπικό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και την Επιτροπή για τα Δικαιώματα των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων εργαζόμαστε για να παρέχουμε ισότιμη πρόσβαση και συμμετοχή για όλα τα φύλα, σημειώνοντας πρόοδο για την επίτευξη αυτού του στόχου μέσω πολιτικών διεργασιών, διαδικασιών και δράσεων. Η έγκριση με ευρεία πλειοψηφία του Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα των Φύλων αποτελεί ένα σημαντικό και αισιόδοξο βήμα για την ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου σε όλα τα επίπεδα και στάδια, καθώς και στο σύνολο των δραστηριοτήτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Σημειώνεται πως η Έκθεση για την Ισότητα των Φύλων που είχε παρουσιάσει ο Δημ. Παπαδημούλης στο Προεδρείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την ιδιότητα του Αρμόδιου Αντιπροέδρου είχε εγκριθεί ομόφωνα το 2017.

 

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ο ανασχηματισμός και τα φαγωμένα πόμολα

Η περίοδος του λοκ ντάουν, την οποία πιστώνεται ο Κ. Μητσοτάκης ως μεγάλη διαχειριστική του επιτυχία, έχει συνδεθεί με μια σειρά από σκάνδαλα. Τα πιο σοβαρά από αυτά ήταν η λίστα Πέτσα, η υπόθεση με την κατάρτιση των επιστημόνων και η πανδημία των απευθείας αναθέσεων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις