Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δημ. Τζανακόπουλος: Φοβούνται αυτά που έρχονται και για αυτό φέρνουν ένα φασίζουσας έμπνευσης ν/σ (Video)

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι ο υπέρμετρος περιορισμός της δυνατότητας άσκησης του δικαιώματος του συνέρχεσαι και συναθροίζεσαι

Αχρείαστο και φασίζουσας έμπνευσης χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και τόνισε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να περιορίσει τις κινητοποιήσεις καθώς φοβάται για αυτά που έρχονται.

«Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που είναι φασίζουσας έμπνευσης, είναι αχρείαστο. Ισχυρίζεται η ΝΔ και ο κ. Χρυσοχοΐδης ότι το νομοσχέδιο βάζει τάξη σε ένα αρρύθμιστο πεδίο. Αυτό είναι ψευδές. Το πεδίο είναι ήδη ρυθμισμένο με το Προεδρικό Διάταγμα του Νίκου Δένδια το 2013» εξήγησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Όπως σημείωσε, στόχος της κυβέρνησης είναι ο υπέρμετρος περιορισμός της δυνατότητας άσκησης του δικαιώματος του συνέρχεσαι και συναθροίζεσαι, δηλαδή ο περιορισμός και αποτροπή κοινωνικών διαμαρτυριών και διαδηλώσεων.

Ο Δ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε στον ορισμό του οργανωτή ο οποίος είναι υπεύθυνος για τυχόν ζημιές που γίνουν τρίτους. «Είναι αποτρεπτικό για κάποιον να αναλάβει αυτήν την ευθύνη τη στιγμή που την αρμοδιότητα για την τήρηση της τάξης έχει η αστυνομία και όχι οι πολίτες. Δίνεται η δυνατότητα να διαλυθεί η διαδήλωση πέρα των οριζόμενων στο ελληνικό Σύνταγμα αν δεν γνωστοποιήσεις την πρόθεσή σου να κάνεις πορεία. Αυτά συνθέτουν μία εκτίμηση ότι η ΝΔ επιχειρεί να περιορίσει το δικαίωμα του συνέρχεσθαι για λόγους που έχουν να κάνουν με τον πολιτικό και κοινωνικό της φόβο για αυτά που έρχονται».

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος υπενθύμισε ότι τα τελευταία 10 χρόνια έχουν υπάρξει πάρα πολύ μεγάλες πορείες που δεν ανακοινώθηκαν. «Υπήρξαν αυθόρμητες συγκεντρώσεις χιλιάδων ανθρώπων στο Σύνταγμα την περίοδο 2011-2012. Θα τις διαλύσει η ΝΔ τέτοιες συγκεντρώσεις;» διερωτήθηκε.

Κληθείς να σχολιάσει τέλος τις καταγγελίες του Χρ. Καλογρίτσα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι η καταγγελία του επιχειρηματία έχει καταπέσει στα ελβετικά δικαστήρια. Υπενθύμισε δε ότι ο διαγωνισμός του ΣΥΡΙΖΑ για τις τηλεοπτικές άδειες είχε ως αποτέλεσμα να πληρώσουν για πρώτη φορά οι τηλεοπτικοί σταθμοί 250 εκατ. ευρώ.

Συντάκτης: avgi.gr

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ο ανασχηματισμός και τα φαγωμένα πόμολα

Η περίοδος του λοκ ντάουν, την οποία πιστώνεται ο Κ. Μητσοτάκης ως μεγάλη διαχειριστική του επιτυχία, έχει συνδεθεί με μια σειρά από σκάνδαλα. Τα πιο σοβαρά από αυτά ήταν η λίστα Πέτσα, η υπόθεση με την κατάρτιση των επιστημόνων και η πανδημία των απευθείας αναθέσεων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις