Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.5°C20.8°C
4 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
15.9°C20.0°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.6°C19.3°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C17.4°C
5 BF 72%
Πρόσκρουση τρένου του ΗΣΑΠ στην Κηφισιά - Έρευνα για τα αίτια διεξάγει η ΣΤΑ.ΣΥ., που χθες μίλησε για ολισθηρότητα των γραμμών *Στις ελληνικές καλένδες οι υποσχέσεις Καραμανλή για την ανακατασκευή 14 συρμών / Οι γερασμένοι συρμοί οδηγούν σε ατυχήματα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πρόσκρουση τρένου του ΗΣΑΠ στην Κηφισιά - Έρευνα για τα αίτια διεξάγει η ΣΤΑ.ΣΥ., που χθες μίλησε για ολισθηρότητα των γραμμών *Στις ελληνικές καλένδες οι υποσχέσεις Καραμανλή για την ανακατασκευή 14 συρμών / Οι γερασμένοι συρμοί οδηγούν σε ατυχήματα

Ο ελαφρύς τραυματισμός 8 επιβατών ήταν το αποτέλεσμα της χθεσινής πρόσκρουσης συρμού της γραμμής 1 του ΗΣΑΠ κατά την είσοδό του στον σταθμό Κηφισιά. Σύμφωνα με τη διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ., η αιτία του ατυχήματος ήταν η ολισθηρότητα των γραμμών λόγω της βροχής, που προκάλεσε την πρόσκρουση του συρμού στους προστατευτικούς προσκρουστήρες που ορίζουν το τέλος τηςγραμμής.

Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν ελαφρά 8 επιβάτες, οι οποίοι για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκαν από το ΕΚΑΒ στα νοσοκομεία Ερυθρός Σταυρός και Ευαγγελισμός. Ο οδηγός του συρμού οδηγήθηκε στην Τροχαία για κατάθεση, ενώ ο συρμός δεν υπέστη υλικές ζημιές, αλλά αποσύρθηκε από την κυκλοφορία για προληπτικούς λόγους.

Γηρασμένος στόλος, προβλήματα συντήρησης

Η διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. αφού εξέφρασε τη λύπη της για το ατυχές συμβάν, ανακοίνωσε ότι διεξάγει έρευνα για τα ακριβή αίτια. Πάντως, μέχρι τη διακρίβωση των ακριβών αιτίων, δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε το αδιαμφισβήτητο γεγονός του γηρασμένου και παλαιωμένου στόλου του Ηλεκτρικού, ο οποίος παρουσιάζει διαρκώς τεχνικά ζητήματα και προβλήματα συντήρησης, γεγονός που πιθανώς να εξηγεί και γιατί δεν λειτούργησε ικανοποιητικά το σύστημα πέδησης του τρένου και προσέκρουσε ο συρμός στο κράσπεδο. Χαρακτηριστικό είναι ότι από τους περίπου 44 συρμούς που διαθέτει ο Ηλεκτρικός, με το ζόρι ξεπερνάνε τους 20 οι συρμοί που επιστρατεύονται καθημερινά για την εκτέλεση των δρομολογίων, ενώ δύο ακόμα είναι σε εφεδρεία επί καθημερινής βάσεως.

Ακόμα υπόσχεση η ανακατασκευή συρμών

Το πρόβλημα με την παλαιότητα του στόλου του ΗΣΑΠ είναι γνωστό εδώ και χρόνια, τόσο στην προηγούμενη όσο και στην τωρινή ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών. Μάλιστα, από τις πρώτες υποσχέσεις του σημερινού υπουργού Κ. Καραμανλή είναι η πλήρης ανακατασκευή και ανακαίνιση 14 συρμών του Ηλεκτρικού (μηχανών και βαγονιών), προϋπολογισμού 75 περίπου εκατ. ευρώ, η οποία όμως έχει παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες, καθώς παραμένει στα χαρτιά. Αποτέλεσμα είναι τα βαγόνια να λειτουργούν διαρκώς στα όρια τους, παράγοντας που ενδεχομένως να προκάλεσε κι το χθεσινό ατύχημα στον σταθμό Κηφισιά.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL