Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
16.2°C19.8°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.2°C18.2°C
1 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.0°C14.9°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.8°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C14.5°C
0 BF 62%
Με υπογραφή Μητσοτάκη το σκάνδαλο με τη λίστα Πέτσα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με υπογραφή Μητσοτάκη το σκάνδαλο με τη λίστα Πέτσα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την πρωινή του συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ ήρθε να επιβεβαιώσει πλήρως τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ: Το σκάνδαλο με τη λίστα Πέτσα δεν έχει την υπογραφή του κυβερνητικού εκπροσώπου αλλά αυτή του πρωθυπουργού. Ο Κ. Μητσοτάκης  δεν «είδε» μαγειρεμένα στοιχεία, δεν είδε πολιτική παρέμβαση για τα εκατομμύρια που δόθηκαν σε φίλους και κολλητούς, ενώ δε δίστασε να ισχυριστεί ότι όλα έγιναν με το σωστό τρόπο.

«Το μόνο το οποίο θα μπορούσα να εισπράξω ως δικαιολογημένη κριτική ήταν ότι ίσως δεν εξηγήσαμε πάρα πολύ καλά από την πρώτη στιγμή ότι δεν είναι μία δουλειά την οποία την κάναμε εμείς. Την αναθέσαμε σε μία εξωτερική, στη μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου να μοιράσει τα χρήματα. Δεν κάναμε εμείς καμία παρέμβαση. Εξού και όταν δόθηκε η λίστα δεν υπήρξε ουσιαστική κριτική για το πού πήγαν τα ποσά. Δόθηκαν σε όλους» ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός, ξεχνώντας προφανώς ότι αποκλείστηκαν τα μέσα του Κ. Βαξεβάνη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι δεν είναι μαγειρεμένα τα στοιχεία και συμπλήρωσε ότι δεν δόθηκαν με παρέμβαση πολιτική. Ωστόσο, δεν βρήκε να πει ούτε μία λέξη για τα κριτήρια με τα οποία δόθηκαν τα 20 εκατ. ευρώ στα ΜΜΕ, ενώ απέφυγε να απαντήσει και στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ζήτησε τις αρχικές εντολές καταχώρησης διαφημίσεων που είχε στείλει η Initiative και τις αρχικές τιμολογήσεις αλλά και τους τιμοκαταλόγους κάθε Μέσου και της κάθε ιστοσελίδας, βάσει των οποίων έγινε η χρέωση για την εκάστοτε διαφημιστική καταχώρηση.

«Ψήνεται» ο ανασχηματισμός

Κατά τα άλλα ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι ο ανασχηματισμός είναι στα σχέδιά του, αποφεύγοντας βεβαίως να προσδιορίσει τον ακριβή χρόνο στον οποίο θα γίνει. «Ο,τι και να σας πω για τον ανασχηματισμό θα είναι παρεξηγήσιμο. Θα σας πω, λοιπόν, δύο φράσεις μόνο. Κάποια στιγμή προφανώς και θα γίνουν αλλαγές στην κυβέρνηση. Δεν είναι της στιγμής να γίνουν οι αλλαγές. Και όταν φτάσει αυτή η στιγμή, θα το μάθετε από εμένα» δήλωσε.

Ο Κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. «Θα ήταν πολιτικά ανέντιμη κίνηση να προσφύγω σε εκλογές εκμεταλλευόμενος το πολιτικό κεφάλαιο το οποίο διαθέτω για να κερδίσω τι ακριβώς; Όταν έχω τρία χρόνια μπροστά μου, μία ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία και πιστεύω ένα απόθεμα εμπιστοσύνης των Ελλήνων πολιτών να υλοποιήσω το πρόγραμμά μας» ανέφερε.

Έρχεται δύσκολος χειμώνας

Ερωτηθείς για τι τον ανησυχεί περισσότερο ο πρωθυπουργός απάντησε ότι η μεγαλύτερη ανησυχία του είναι ο κορωνοϊός, κυρίως μέχρι να βρεθεί εμβόλιο ή φάρμακο.

Ισχυρίστηκε, παρά τα αντίθετα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ότι η οικονομία πριν τον κορωνοϊό «πήγαινε μια χαρά» και επομένως «κανείς δε μπορεί να χρεώσει την κρίση στην κυβέρνηση».

Παράλληλα, παρά το τσουνάμι απολύσεων, ανέφερε ότι η κατάσταση «δεν είναι τόσο αποκαρδιωτικά σε σχέση με αυτό το οποίο συμβαίνει τουλάχιστον σε άλλες χώρες», ωστόσο αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι έρχεται «δύσκολος χειμώνας».

Συντάκτης: avgi.gr

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL