Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.0°C
4 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.9°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.8°C
4 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
11.2°C11.9°C
3 BF 93%
Θ. Φωτίου: Σαν να έχουν πάρει εντολή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θ. Φωτίου: Σαν να έχουν πάρει εντολή

Στάση Πόντιου Πιλάτου κράτησε ο υφυπουργός Εσωτερικών Θόδωρος Λιβάνιος απέναντι στις καταγγελίες της Θεανώς Φωτίου για το σκάνδαλο ανάθεσης της λειτουργίας ΚΔΑΠ (Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης) στο σωματείο «Έχω τη Δύναμη». Κατά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, η τομεάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε ότι διάφοροι δήμοι, «σαν να έχουν πάρει εντολή», προχώρησαν σε απευθείας αναθέσεις προς το συγκεκριμένο σωματείο για να λειτουργήσει τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με χρηματοδότηση από vouchers.

Η Θ. Φωτίου επισήμανε ότι οι συγκεκριμένες απευθείας αναθέσεις από τους Δήμους Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Αλίμου και Αμαρουσίου έγιναν «κατά παρέκκλιση της υφιστάμενης νομοθεσίας», ενώ κατήγγειλε ότι οι υπεργολάβοι μειώνουν τις ώρες απασχόλησης των εργαζόμενων στα ΚΔΑΠ από τις οκτώ στις τέσσερις, παρότι οι πόροι από τα vouchers παραμένουν στο ίδιο ύψος. Η Θ. Φωτίου υπονόησε επίσης ότι οι απευθείας αναθέσεις προχώρησαν πριν τις αδειοδοτήσεις των ΚΔΑΠ σαν να υπάρχει συνεννόηση με την Περιφέρεια Αττικής για «συνοπτικές διαδικασίες» στις αδειοδοτήσεις.

Ο Θ. Λιβάνιος αρνήθηκε ότι έχει δοθεί εντολή για απευθείας αναθέσεις στο «Έχω τη Δύναμη» και επικαλέστηκε τον σεβασμό στο αυτοδιοίκητο των δήμων προκειμένου να μην πάρει θέση για το σκάνδαλο. Μάλιστα, ο Θ. Λιβάνιος εμφανίστηκε ενοχλημένος από τις αναφορές της Θ. Φωτίου σε σκάνδαλο παρατηρώντας ότι μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει προσβάλει νομικά τις συγκεκριμένες αποφάσεις. Αντίθετα, ο υφυπουργός επιχείρησε να «θολώσει τα νερά» υποστηρίζοντας ότι το συγκεκριμένο σωματείο έπαιρνε αναθέσεις και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL