Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
17.5°C21.8°C
2 BF 44%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.1°C
2 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.4°C
4 BF 62%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 47%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.0°C19.9°C
2 BF 40%
Γ. Μουζάλας: Προετοιμάζουν μια κατάσταση για pushback προσφύγων (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Μουζάλας: Προετοιμάζουν μια κατάσταση για pushback προσφύγων (Video)

Κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ για τους χειρισμούς της στο προσφυγικό – μεταναστευτικό άσκησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μουζάλας, τονίζοντας ότι προετοιμάζεται μία κατάσταση για pushback.https://www.youtube.com/embed/WXkp6O5Lb1I

«Τα puschbak  δεν είναι απόψεις της Τουρκία, είναι απόψεις που διατύπωσε το δανικό απόσπασμα της Frontex. Είναι απόψεις της Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον που ανέφερε ότι θα πρέπει να διερευνηθούν οι σχετικές καταγγελίες» σημείωσε ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής μιλώντας στην τηλεόραση του Mega.

«Νομίζω ότι προετοιμάζεται μια κατάσταση για pushback, εγώ σαν πρώην υπουργός θέλω να αρνούμαι ότι η χώρα μου κάνει pushback, αλλά είμαι υποχρεωμένος να λάβω πολύ σοβαρά υπόψιν μου τις καταγγελίες που έχω από την Ύπατη Αρμοστεία και από άλλες θεσμικές οργανώσεις που αναφέρουν ότι γίνονται pushback στη θάλασσα» συμπλήρωσε ο Γ. Μουζάλας.

Παράλληλα αναφέρθηκε στο γεγονός ότι τα προγράμματα ένταξης των προσφύγων που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ ακυρώθηκαν σιγά σιγά. Όπως σημείωσε ο Γ. Μουζάλας, το μόνο που έχει μείνει είναι το πρόγραμμα Ήλιος που ήταν δημιούργημα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι πρόσφυγες βρίσκονται σε πάρα πολύ δύσκολη θέση. Το να είσαι πρόσφυγας δεν είναι εύκολο» σημείωσε ο Γ. Μουζάλας και τόνισε ότι η χώρα μας έχει υποχρεώσεις απέναντι στους πρόσφυγες και στους αιτούντες άσυλο, χωρίς ωστόσο να ανταποκρίνεται. «Βρισκόμαστε στο 2020 και ξαναγεμίζουν οι πλατείες» κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Συντάκτης: avgi.gr

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL