Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.4°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
13 °C
11.3°C15.1°C
1 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.3°C25.4°C
6 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
27 °C
24.4°C26.9°C
6 BF 26%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
16.2°C16.9°C
1 BF 87%
Εντονο παρασκήνιο - Φουντώνει η σεναριολογία περί ανασχηματισμού ακόμα και ένα σαββατοκύριακο πριν από το... επόμενο, το οποίο ο Στ. Πέτσας φωτογράφιζε ως πιθανό / Μαδάνε τη "μαργαρίτα" των "διορθωτικών αλλαγών"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εντονο παρασκήνιο - Φουντώνει η σεναριολογία περί ανασχηματισμού ακόμα και ένα σαββατοκύριακο πριν από το... επόμενο, το οποίο ο Στ. Πέτσας φωτογράφιζε ως πιθανό / Μαδάνε τη "μαργαρίτα" των "διορθωτικών αλλαγών"

Αναζωπυρώνεται η φημολογία για ανασχηματισμό -ακόμα και μέσα στο σαββατοκύριακο- καθώς "γαλάζιοι" παράγοντες θεωρούν ότι η χώρα εισέρχεται στη ζώνη “του ουδέτερου πολιτικού χρόνου”, όπως είχε προσδιορίσει την περίοδο μετά την 1η Ιουλίου ο Γ. Γεραπετρίτης ως ενδεικτική για “διορθωτικές κινήσεις”.

Επιπλέον το άνοιγμα της χώρας στις διεθνείς πτήσεις ενισχύει την σχετική σεναριολογία, καθώς ο υπουργός Επικρατείας είχε σημειώσει πρόσφατα ότι “δεν μπορείς, ενώ είσαι μέσα σε μια κρίση, να κάνεις ταυτοχρόνως και διορθώσεις, γιατί το ωφέλιμο αποτέλεσμα εξουδετερώνεται».

Παράλληλα η συμπλήρωση, στις 7 Ιουλίου, του πρώτου χρόνου της κυβέρνησης της Ν.Δ. θεωρείται για πολλούς ως “ιδανική συγκυρία” ώστε να μεταδοθεί το μήνυμα της “κυβερνητικής επανεκκίνησης” στον απόηχο των βαθιών αποτυπωμάτων της ύφεσης σε ολόκληρο το φάσμα της οικονομίας και της αγοράς εργασίας.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι, ωστόσο, επιμένουν στη θέση ότι “κομβικό ρόλο στον χρόνο αλλά και το περιεχόμενο των πρωθυπουργικών αποφάσεων θα διαδραματίσει η έκβαση της συνόδου κορυφής στις 17-18 Ιουλίου με επίκεντρο το ταμείο ανάκαμψης”. Ωστόσο, όπως είχε σημειώσει η “Α”, στελέχη της Ν.Δ. αποσυνέδεαν το “λίφτινγκ” του κυβερνητικού σχήματος από τις εξελίξεις στο ευρωπαϊκό πεδίο από τη στιγμή που “ο σχεδιασμός του προγράμματος αξιοποίησης των 32 δισ. ευρώ δεν θα γίνει από τους υπουργούς, αλλά από την επιτροπή Πισσαρίδη”...

Υπ’ αυτό το πρίσμα παραμένει ενεργό το σενάριο των ανακατατάξεων στο κυβερνητικό σχήμα λίγες ημέρες πριν από την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη καθώς θα έχει αποκρυσταλλωθεί η εικόνα στο πεδίο του τουρισμού και, ευρύτερα, της οικονομίας.

Σιβυλλική προειδοποίηση Πέτσα

Ένα ακόμη κομμάτι στο “παζλ” των σεναρίων πρόσθεσε προχθές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, “φωτογραφίζοντας” ως πιθανό χρονικό σημείο των παρεμβάσεων το ερχόμενο σαββατοκύριακο!

«Μπορούμε να φύγουμε το σαββατοκύριακο εκτός Αθηνών ή θα είμαστε υπ’ ατμόν περιμένοντας τον ανασχηματισμό;» ήταν το ερώτημα δημοσιογράφου προς τον Στ. Πέτσα, ο οποίος χαμογελώντας απάντησε: «Αυτό το σαββατοκύριακο μπορείτε να φύγετε. Το επόμενο καλύτερα όχι» προσδιορίζοντας -κατά κάποιους- τη χρονική στιγμή που θα ανακοινωθούν οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Καλού - κακού, πάντως, θέλοντας να δικαιολογήσει την απάντησή του, ο Στ. Πέτσας πρόσθεσε: «Την άλλη Δευτέρα έχουμε μπρίφινγκ, οπότε θα πρέπει να είστε εδώ»...

Σε δημόσιο επίπεδο ωστόσο ο Στ. Πέτσας απαντά μονότονα ότι “δεν υφίσταται ζήτημα ανασχηματισμού”, αν και προχθές προχώρησε στην αντιφατική προσθήκη ότι “αυτό είναι ένα προνόμιο του πρωθυπουργού. Όποτε αποφασίσει ο πρωθυπουργός...».

Πριν ή μετά τη λίστα Πέτσα;

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσανατολίζεται στην αξιοποίηση περισσότερων γυναικών στο κυβερνητικό σχήμα, και δη σε θέσεις υφυπουργών. Επίσης ένα ερώτημα που ανακύπτει είναι αν οι ανακοινώσεις για τις “διορθωτικές κινήσεις” θα προηγηθούν της δημοσιοποίησης της λίστας με τα ποσά που έλαβαν τα ΜΜΕ για την καμπάνια “Μένουμε Σπίτι” ή όχι...

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL