Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Ο Άδ. Γεωργιάδης απειλεί με φυλάκιση την Ελ. Τουλουπάκη!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Άδ. Γεωργιάδης απειλεί με φυλάκιση την Ελ. Τουλουπάκη!

Σε πανικόβλητη επίθεση κατά της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη προέβη ο -ελεγχόμενος για εμπλοκή στην υπόθεση Νοvartis-  Άδωνις Γεωργιάδης αξιώνοντας “να μπει φυλακή”!

Η Ελένη Τουλουπάκη, αποδίδοντας στον υπουργό Ανάπτυξης “προσβολή του τεκμηρίου αθωότητας”, θεωρεί “αναγκαίο να ενημερωθούν οι αρμόδιοι φορείς σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο ‘για το τι συμβαίνει στην χώρα μας’”. Όπως τονίζει, “έχω θεσμική υποχρέωση να σταθώ όρθια σε αυτό το χωρίς προηγούμενο κύμα ανθρωποφαγίας εισαγγελικών λειτουργών”.

Ο  Άδωνις Γεωργιάδης, παράλληλα, προανήγγειλε... on air αγωγή κατά δημοσιογράφου επειδή απλώς επικαλέστηκε έγγραφο του FBI που αναφέρει το όνομα του αντιπροέδρου της Ν.Δ.

Η απειλή

“Η κυρία Τουλουπάκη αποφάσισε να παραβιάσει το σύνταγμα. Αυτό είναι για φυλακή για πολλά έτη” ισχυρίστηκε (ΑΝΤ-1), φορώντας κοστούμι εισαγγελικού λειτουργού, ο  Άδωνις Γεωργιάδης για τους χειρισμούς της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς στην υπόθεση Novartis. Υπενθυμίζεται ότι ο Στ. Πέτσας (με αφορμή την επιλεκτική διαρροή της παρανόμως ηχογραφημένης συνομιλίας Παππά - Μιωνή) έχει καταγγείλει “καταπάτηση της διάκρισης εξουσιών” από την προηγούμενη κυβέρνηση!

“Δεν απειλώ, αλλά το σύνταγμα είναι το ιερότερο κείμενο της Ελληνικής Δημοκρατίας και η κυρία αυτή, για να σας κάνει πολιτικό χατίρι, αποφάσισε να το παραβιάσει” συνέχισε, στο ίδιο μοτίβο, ο  Άδωνις Γεωργιάδης απευθυνόμενος στον Νίκο Παππά.

Υπερασπιζόμενος σθεναρά δε τον “διωκόμενο” στην υπόθεση Novartis Ανδρέα Λοβέρδο ισχυρίστηκε ότι ο πρώην υπουργός “έκανε μεγάλο λάθος, αντρίκειο μεν, λάθος δε, που δέχτηκε την παραβίαση του συντάγματος από την κ. Τουλουπάκη και του ασκήθηκε δίωξη, τον είχα προειδοποιήσει ότι θα μείνει 10 χρόνια υπό διερεύνηση και θα αθωωθεί στο τέλος”...

Άμεση αντίδραση

Η κυρία Τουλουπάκη, επικαλούμενη τον Νόμο 4596/2019, τονίζει ότι “θεσμοθετείται πλέον η απαγόρευση οποιασδήποτε δημόσιας αναφοράς δημόσιου λειτουργού η κυβερνητικού αξιωματούχου σε εκκρεμή ποινική διαδικασία και τούτο γιατί προσβάλλεται κατάφωρα το τεκμήριο αθωότητας”.

Υπ’ αυτό το πρίσμα υπογραμμίζει ότι “με τις σημερινές (σ.σ.: χθεσινές) δηλώσεις του υπουργού κ.  Άδωνι Γεωργιάδη (περί φυλάκισής μου κ.λπ.) αποδεικνύεται ότι αγνοείται προκλητικά η νομοθεσία της χώρας, οι θεμελιώδεις αρχές του κράτους δικαίου, καθώς και η πάγια νομολογία του ΕΔΔΑ, αρχές ωστόσο που η Εισαγγελία Διαφθοράς σέβεται και τηρεί ως κόρην οφθαλμού για κάθε πρόσωπο που τυχόν ερευνάται, μεταξύ των οποίων και ο κ. υπουργός”.

Η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς στηλιτεύει το γεγονός ότι η “καταπάτηση κάθε δικονομικού κανόνα, των βασικών δικαιωμάτων και αρχών της ΕΣΔΑ έχει ξεπεράσει κάθε όριο” θεωρώντας ότι “το ζήτημα είναι θεσμικό και αφορά τα θεμέλια του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας καθεαυτής”.

Απειλές κατά Παππά

Ο  Άδωνις Γεωργιάδης απείλησε να... κλειδώσει και τον Ν. Παππά στη φυλακή, καθώς -απαντώντας σε μία σκωπτική αποστροφή του τομεάρχη Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ για τα “νανογιλέκα” που πουλάει στην εκπομπή του- είπε: “Όταν είστε στριμωγμένος, θυμάστε τα νανογιλέκα. Προσέξτε μην χρειαστεί τα νανογιλέκα να τα φορέσετε με άλλα κουστούμια...».

Απειλεί δημοσιογράφο!

Η κατάσταση “συναγερμού” του υπουργού (στη σκιά της αποκάλυψης του πορίσματος - κόλαφου του ΕΟΠΥΥ για τον γιατρό - σύζυγό της Ελένης Ράικου) αποτυπώνεται και στις απειλές που εκτόξευσε προς τον δημοσιογράφο Δημήτρη Χατζηνικόλα. Ο διάλογος που εκτυλίχθηκε στο στούντιο του ΑΝΤ-1 έχει ως εξής:

«Ολοκληρώνεται το ερχόμενο φθινόπωρο η έρευνα του FBI για τη Novartis και, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα ολοκληρωθεί με παραδοχή της Novartis ότι χρημάτιζε πολιτικούς και γιατρούς στην Ελλάδα για να μανιπουλάρει τις τιμές των φαρμάκων. Πώς γίνεται να γίνονται αυτά στην Αμερική και εδώ να μιλάμε ακόμα για σκευωρία;» ήταν το ερώτημα του δημοσιογράφου.

“Όσον αφορά τη Novartis έχω κάνει αγωγή εναντίον της. Έχει έρθει στο δικαστήριο και μου έχει ζητήσει 100 φορές συγγνώμη ότι δεν ήθελε να μπλέξει το όνομά μου σε τίποτα” απάντησε ο υπουργός.

“Η Novartis θα σας εμπλέξει; Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης σας εμπλέκει” ανταπάντησε -επικαλούμενος το σχετικό έγγραφο της δικογραφίας- ο Δ. Χατζηνικόλας προκαλώντας την... έκρηξη του  Άδ. Γεωργιάδη. “Να το πάρετε πίσω” φώναζε επανειλημμένα ο υπουργός απειλώντας ότι “θα του κάνω αγωγή, θα του ζητήσω 100.000 ευρώ”...

Αγοραίο ύφος

Με την ιδιότητα δε του “πολιτικού φρουρού” του Αντώνη Σαμαρά είπε σε αγοραίο ύφος προς τον Ν. Παππά: «Τον Σαμαρά τον βλέπετε στον ύπνο σας γιατί σας έχει πάει αίμα». O πρώην πρωθυπουργός παραμένει σιωπηλός αναφορικά με το έγγραφο που αποκαλύπτει “μίζα” ύψους 2,6 εκατ. ευρώ προς τον στενό συνεργάτη του (και του Σ. Μιωνή) Στ. Παπασταύρου.

Παράλληλα, και ο ιστότοπος Antinews (μέχρι χθες το βράδυ) απέφυγε να σχολιάσει στη συνήθως... φλογερή αρθρογραφία του τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Η Ν.Δ. βάζει στο “κάδρο” τον Αλ. Τσίπρα

Εμφανής είναι η στόχευση του Μαξίμου να εντάξει στο “κάδρο” των τακτικισμών της κυβέρνησης τον Αλέξη Τσίπρα. Χρησιμοποιώντας ως πάτημα τη συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με το προεδρείο του ΣΕΤΕ ο κ. Πέτσας ισχυρίστηκε ότι “ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος σήμερα στον τουρισμό, χρησιμοποίησε τη λέξη καραντίνα. Ο κ. Παππάς δεν ήταν όμως τουρίστας. Ήταν υπουργός της κυβέρνησής του και ο πιο στενός συνεργάτης του”.

Επανέλαβε δε το παραπλανητικό ερώτημα προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: “Θα βάλει σε καραντίνα τον κ. Παππά ή θα αναλάβει την ευθύνη για το παρακράτος;”

ΣΥΡΙΖΑ “Να πάρει θέση ο κ. Μητσοτάκης”

“Ή τον στέλνει σήμερα σπίτι του ή υιοθετεί τις χυδαίες και ωμές παρεμβάσεις του στη Δικαιοσύνη που τον ερευνά”

“Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να πάρει άμεσα θέση για τις αποκρουστικές παρεμβάσεις του υπουργού του στη Δικαιοσύνη:  Ή τον στέλνει σήμερα σπίτι του ή υιοθετεί τις χυδαίες και ωμές παρεμβάσεις του στη Δικαιοσύνη που τον ερευνά» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις απειλές του  Άδ. Γεωργιάδη προς την Ελ. Τουλουπάκη.

Η Κουμουνδούρου τονίζει ότι «μετά την κατάρρευση του αφηγήματος περί σκευωρίας για το σκάνδαλο Novartis με τις αποκαλύψεις για την κ. Ράικου, ο ερευνώμενος υπουργός  Άδ. Γεωργιάδης δεν κατάφερε να κρύψει τον πανικό που τον διακατέχει». Καταλήγει δε με νόημα ότι “ίσως κάτι να ξέρει και να αγχώνεται»...

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL