Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
Τι εδειξαν και τι... ξέχασαν τα δελτία ειδήσεων - Στοιχεία για τον χρόνο που κατέλαβαν τα θέματα της επικαιρότητας / Οι «Ειδήσεις» των καναλιών «εξαφανίζουν» τις ειδήσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τι εδειξαν και τι... ξέχασαν τα δελτία ειδήσεων - Στοιχεία για τον χρόνο που κατέλαβαν τα θέματα της επικαιρότητας / Οι «Ειδήσεις» των καναλιών «εξαφανίζουν» τις ειδήσεις

Δελτία ειδήσεων των καναλιών την περασμένη Δευτέρα 22 Ιουνίου. Η 33χρονη, η 35χρονη, η 34χρονη, ο 45χρονος και η Μαρκέλλα. Αν δεν ξέρεις ηλικία, δεν πας πουθενά. Τα ίδια δελτία: «Θύελλα στην Προανακριτική της Βουλής από το ηχητικό ντοκουμέντο που παρουσίασε ο επιχειρηματίας Μιωνής. 'Καυτός διάλογος' και αμείλικτα ερωτήματα».

Η αλήθεια είναι ότι στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, που διερευνά την υπόθεση Παπαγγελόπουλου, τις τελευταίες ημέρες προκλήθηκαν άλλα δύο αμείλικτα ερωτήματα, τα οποία κατέφθασαν και έπεσαν μπροστά της. Πραγματικά αμείλικτα:

* Το ένα είναι ότι ο σύζυγος της εισαγγελέως Ελ. Ράικου, ονόματι Λάζαρος Καρνέσης, γιατρός στο επάγγελμα, κατηγορείται από την Εισαγγελία Διαφθοράς ότι εμπλέκεται σε κατευθυνόμενη συνταγογράφηση που σχετίζεται με την υπόθεση Novartis, από την οποία το Δημόσιο υπέστη ζημία περίπου 1,7 εκατ. ευρώ.

* Το δεύτερο είναι ότι, επίσης από την Εισαγγελία Διαφθοράς, κατέφθασε στην Προανακριτική κατάθεση της Ελληνοελβετίδας  Άρτεμης Νιάρου, η οποία αναφέρει ότι από εταιρεία του Παναμά (Fairwinds Assets Incorporated) δόθηκαν 2,6 εκατ. ευρώ στον Στ. Παπασταύρου -στενό συνεργάτη του Αντ. Σαμαρά- τα οποία «εκτιμάται» ότι χρηματοδότησαν την προεκλογική καμπάνια της Ν.Δ. το 2015. Η  Ά. Νιάρου εργάζεται σε ελβετική εταιρεία ιδιωτικών ερευνών για οικονομικά εγκλήματα, υποθέσεις διαφθοράς και ξεπλύματος.

Λοιπόν, αυτά τα δύο πορίσματα ούτε αναφέρθηκαν ούτε καν υπάρχουν για τα δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών. Δεν έμαθαν, δεν είδαν, δεν άκουσαν τίποτε. Σιγή ιχθύος. Αντιθέτως, το ηχητικό «ντοκουμέντο» (;) του επιχειρηματία Μιωνή με τους «καυτούς διαλόγους» έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων και ιδίως θύελλα προβολής με κάθε τρόπο.

Η «Α» κατέγραψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων μεγάλου καναλιού -δεν έχει μεγάλη σημασία ποιο είναι, όλα μοιάζουν ούτως ή άλλως-, βρήκε και χρονομέτρησε τη θεματολογία του:

1. Ηχητικό Μιωνή: Συνολική διάρκεια 11 λεπτά. Από αυτά, μέσα σε μόλις 1.30'' έπαιξαν οι δηλώσεις Παππά, Παπαγγελόπουλου, ΣΥΡΙΖΑ και Τουλουπάκη.

2. Αστυνομικά θέματα: Συνολική διάρκεια 27 λεπτά. Από αυτά: Ψευτογιατρός 13'. Μαρκέλλα και 33χρονη 8.30''. Ερωτικό τρίγωνο Νέας Μάκρης 2.20''. Επίθεση σε 83χρονη από 40χρονο 2'. Τροχαίο 1'. Κακοποιός 1'.

3. Καιρός: Συνολική διάρκεια 4 λεπτά. Καταιγίδες, χαλάζι, ποτάμια, άνοιξαν οι ουρανοί, υπερχείλισαν ποταμοί, με τις σκούπες στα χέρια οι κάτοικοι 2' και πρόβλεψη για αύριο 2'.

4. Ερντογάν κ.λπ. εξωτερικά: Συνολική διάρκεια 6 λεπτά.

Η Δευτέρα ήταν μια μέρα ενδεικτική για τις ειδήσεις των τηλεοπτικών σταθμών. Και αυτό που δείχνει είναι ότι:

α. Αγνοεί και εξαφανίζει, σαν να μην υπήρξε καν, «βαριά» ειδησεογραφία για θέματα που τρέχουν στην επικαιρότητα. Όπως έκανε π.χ. με το ανεκδιήγητο πρόγραμμα κατάρτισης των επιστημόνων στην πανδημία, όπως κάνει με τη λίστα Πέτσα για τα 20 εκατ. κ.λπ.

β. Η μισή τουλάχιστον διάρκεια του δελτίου ειδήσεων καταναλώνεται σε αστυνομικά θέματα. Η επίθεση με βιτριόλι, η μικρή Μαρκέλλα και πιο πρόσφατα ο ψευτογιατρός αναδεικνύονται σε κεντρικά θέματα της επικαιρότητας με αποτέλεσμα οι ειδήσεις να γίνονται μια κανονική παρέλαση δικηγόρων.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL