Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Χρυσώνει το χάπι ο Πέτσας: Το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ είναι "για το καλό μας"

Eurokinissi

Η κυβέρνηση σταμάτησε να διαψεύδει το ξεπούλημα του νερού και άρχισε να χρυσώνει το χάπι. Ο Στ. Πέτσας ισχυρίζεται σήμερα ότι αναβαθμίζεται το δίκτυο, προς όφελος των καταναλωτών

Να θολώσει τα νερά για την ιδιωτικοποίηση βασικών υποδομών της ΕΥΔΑΠ μέσω ΣΔΙΤ επιχείρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Στέλιος Πέτσας, σημειώνοντας ότι όλα γίνονται για το καλό των πολιτών.

Τον κώδωνα του κινδύνου για το σχέδια της κυβέρνησης που ανοίγουν την πόρτα στην ιδιωτικοποίηση του νερού έκρουσε ο εκπρόσωπος εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ Γιώργος Αλεξανδράκης αλλά η κυβέρνηση δηλώνει αποφασισμένη μετά τις χθεσινές καταγγελίες για δήθεν fake news.

Σήμερα, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Στ. Πέτσας ανέφερε ότι «προωθούνται στοχευμένες παρεμβάσεις για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και τη βελτίωση των υπηρεσιών προς τους πολίτες. Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προχωρά, με σύμβαση Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα στην ανάθεση της Διαχείρισης, της Λειτουργίας και της Συντήρησης του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος της Αθήνας».

Έτσι. σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο:

«- Εισάγεται ο υγιής ανταγωνισμός στις υπηρεσίες του συστήματος με στόχο τη μείωση του ετήσιου κόστους της λειτουργίας και της συντήρησης του.

- Προτεραιοποιούνται οι ανάγκες που αφορούν στη συντήρηση και την αναβάθμιση του δικτύου.

- Προωθούνται τα απαραίτητα έργα για τη συντήρηση, με έξοδα του ιδιώτη.

- Προχωρά η επανακοστολόγηση του διυλισμένου νερού, προς όφελος των καταναλωτών.

- Μπαίνουν σοβαρά ποιοτικά κριτήρια για το νερό που πίνουμε.

- Ελέγχονται οι διαρροές του δικτύου που κοστίζουν ακριβά.

- Αξιολογείται η εκμετάλλευση των εγκατεστημένων υδροηλεκτρικών μονάδων, καθώς και η πώληση αδιύλιστου ύδατος σε ιδιώτες».

Ο Στ. Πέτσας ισχυρίζεται ότι αναβαθμίζεται το δίκτυο, προς όφελος των καταναλωτών, ενώ αναφέρει ότι το νερό δεν πωλείται.

Διαβάστε επίσης:

Ξεκινάει η ιδιωτικοποίηση του νερού στη χώρα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ (Video)

Στο στόχαστρο της κυβέρνησης Μητσοτάκη το δημόσιο αγαθό του νερού (Video)

Ξεπουλάνε το νερό - Διαψεύδει χωρίς να απαντά η Σπυράκη (Video)

Αυστηρή προειδοποίηση του Αλ. Χαρίτση: Να αποσυρθούν τώρα οι κατάπτυστοι διαγωνισμοί

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Με τη λίστα Πέτσα παρά πόδα

Δεν είναι καλά τα πράγματα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι προγνώσεις για την πορεία της οικονομίας και την ανεργία θυμίζουν τις χειρότερες ημέρες των χειρότερων Μνημονίων. Και αυτό είναι κάτι που θα φανεί από το φθινόπωρο, καθώς ο τουρισμός καταρρέει και τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας έχουν αποτύχει ολοκληρωτικά.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις