Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C22.4°C
3 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C21.6°C
2 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.0°C18.2°C
3 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
3 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.9°C20.9°C
3 BF 46%
Επιμένει στο αναχρονιστικό μέτρο της διαγωγής η Ν. Κεραμέως παρά τις αντιδράσεις (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επιμένει στο αναχρονιστικό μέτρο της διαγωγής η Ν. Κεραμέως παρά τις αντιδράσεις (Video)

Το αναχρονιστικό μέτρο της επαναφοράς της διαγωγής στα σχολεία υπερασπίστηκε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η οποία ισχυρίστηκε ότι... προβλέπεται από το Σύνταγμα.https://www.youtube.com/embed/0-pl-Lt0cwY

«Γιατί αυτός ο αναχρονισμός; Γιατί σε μία σύγχρονη κοινωνία να έρχεστε και να μας λέτε για την διαγωγή;» ανέφερε ο δημοσιογράφος του Alpha Τάκης Χατζής απευθυνόμενος στην υπουργό.

Απαντώντας η Ν. Κεραμέως, έκανε λόγο για ένα μέτρο που ίσχυε μέχρι το 2017. «Αποστολή του σχολείου είναι να βγάλει στην κοινωνία πιο σφαιρικά διαμορφωμένους πολίτες. Το άρθρο 16/2 του Συντάγματος προβλέπει ξεκάθαρα στους σκοπούς της εκπαίδευσης τη διαμόρφωση ελεύθερων και υπεύθυνων πολιτών που ξέρουν πώς συμπεριφέρονται στο κοινωνικό σύνολο. Αποστολή του σχολείου να μαθαίνει πώς συμπεριφέρεσαι σε ένα κοινωνικό σύνολο» ισχυρίστηκε και προκάλεσε την έντονη αντίδραση του δημοσιογράφου.

«Δεν είναι φυλακή το σχολείο, δεν είναι σωφρονιστικό ίδρυμα. Η άποψη που έχετε επηρεάζει όλη την κοινωνία, δεν είναι άποψη που την έχετε σπίτι σας, είστε υπουργός» απάντησε από την πλευρά του ο Δ. Χατζής και συμπλήρωσε: «Γιατί να το γράφει στο απολυτήριο; Χιλιάδες μαθητές το έχουν ζήσει στο πετσί τους και το έχουν πληρώσει».

Συντάκτης: avgi.gr

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL