Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.5°C
4 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C21.0°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.9°C
3 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
6 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 45%
Ξανά κατηγορούμενος ο Βαγγέλης Μαρινάκης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ξανά κατηγορούμενος ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Αντιμέτωπος για πολλοστή φορά με τη Δικαιοσύνη θα βρεθεί ο πιο πολυπράγμων Έλληνας επιχειρηματίας των τελευταίων χρόνων Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο εφοπλιστής, εκδότης, καναλάρχης, ιδιοκτήτης πρακτορείων Τύπου και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός βρίσκεται αυτή τη φορά αντιμέτωπος με την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε για ηθική αυτουργία σε παράνομη βία κατά του δημοσιογράφου Πάρι Κουρτζίδη, σε μια υπόθεση που η εκδοχή του θύματος και του κατηγορητηρίου την κάνει να μοιάζει με ταινία του Φράνσις Φορντ Κόπολα.

Συγκεκριμένα, ο Κουρτζίδης, ο οποίος διατηρεί την ιστοσελίδα piperata.gr, είχε καταγγείλει ήδη από τον Μάρτιο του 2018 ότι είχε απαχθεί (!) από πέντε μπράβους, οι οποίοι υπό την απειλή όπλων τον είχαν υποχρεώσει να ανασκευάσει και να ζητήσει συγγνώμη από την ιστοσελίδα του για προηγούμενο άρθρο με το οποίο προανήγγελλε δίωξη του Μαρινάκη για την υπόθεση του πλοίου "Noor 1". O δημοσιογράφος, όπως υποστηρίζει, δέχτηκε την επόμενη ημέρα τηλεφώνημα, στο οποίο του ζητήθηκε να συναντήσει τον επιχειρηματία στο λόμπι του ξενοδοχείου "Χίλτον". Εκεί όμως, αντί για τον Μαρινάκη, τον περίμεναν πέντε «φουσκωτοί», οι οποίοι τον περικύκλωσαν, τον ενημέρωσαν, όπως αναφέρει, ότι σημαδεύεται από όπλο με σιγαστήρα και του υπέδειξαν να κατευθυνθεί μαζί τους στα γραφεία της ιστοσελίδας του, όπου θα έγραφε διορθωτικό κείμενο με το οποίο θα διέψευδε το προηγούμενο. Το ίδιο απόγευμα της 15ης Μαρτίου ο Κουρτζίδης βρέθηκε στα γραφεία της ΓΑΔΑ όπου κατήγγειλε αυτό το γεγονός.

Οι καταγγελίες Κουρτζίδη

Μιλώντας πριν από μερικές εβδομάδες στην εφημερίδα "Documento", ο Κουρτζίδης είχε εξάλλου καταγγείλει ότι οι φουσκωτοί που τον είχαν περικυκλώσει στο "Χίλτον" του ζήτησαν επίμονα να εμπλέξει τον τότε πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα και τους συνεργάτες του με την εισαγγελέα Τζίβα που ήταν υπεύθυνη για τις διώξεις για την υπόθεση του "Noor1".

Την καταγγελία ακολούθησε εισαγγελική έρευνα, η οποία κατέληξε στην άσκηση ποινικής δίωξης για παράνομη βία από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, κατά των πέντε μπράβων ως φυσικών αυτουργών, αλλά και εναντίον του Βαγγέλη Μαρινάκη για ηθική αυτουργία και του στενού του συνεργάτη και εκδότη της εφημερίδας «Αξία» Αντώνη Πίκουλα για συνέργεια. Το αδίκημα είναι σε βαθμό πλημμελήματος, αλλά για να φτάσει έως αυτό η Εισαγγελία χρειάστηκε να απευθυνθεί στις βρετανικές αρχές προκειμένου να υπάρξει άρση τηλεφωνικού απορρήτου για κλήσεις που έγιναν από βρετανικά τηλέφωνα και τα οποία χρησιμοποιήθηκαν τόσο στην επικοινωνία του Κουρτζίδη με τους κατηγορούμενους όσο και των κατηγορουμένων μεταξύ τους.

Εμπλέκεται και η υπόθεση Τζήλου

Ο Πάρις Κουρτζίδης, σε δηλώσεις που έκανε στο ραδιόφωνο μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης χθες το πρωί, ανέφερε ότι με την ταυτοποίηση των δραστών ανοίγει ο δρόμος για να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για το -επιπλέον- κακουργηματικό αδίκημα της αρπαγής, ενώ προέκτεινε την υπόθεση στις ποδοσφαιρικές δραστηριότητες του Β. Μαρινάκη, λέγοντας ότι δύο από τους κατηγορούμενους της δικής του υπόθεσης βρίσκονται στη δικογραφία της «υπόθεσης Τζήλου», του διαιτητή που δέχθηκε δολοφονική επίθεση έξω από το σπίτι του στη Λάρισα, μία μέρα αφότου διαιτήτευσε έναν αγώνα στον οποίον ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από την Ξάνθη.

Σιωπή από τον... ΔΟΜ

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι, ένα μήνα μετά την καταγγελία του Κουρτζίδη για την «απαγωγή» του, ο κατηγορούμενος Αντώνης Πίκουλας ανέλαβε, εκτός από το πόστο του εκδότη της εφημερίδας «Αξία», και αυτό του διευθυντή των ποδοσφαιρικών ακαδημιών του Ολυμπιακού. Πάντως από την πλευρά Μαρινάκη δεν υπήρξε μέχρι χθες το βράδυ κάποια αντίδραση, ενώ στα προσκείμενα σε αυτόν Μέσα η είδηση δεν υπήρχε.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL