Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Ν.Παππάς: Η ΝΔ έχει σφιχταγκαλιάσει την ατζέντα του ΣΕΒ απέναντι στα συμφέροντα της μικρής - μεσαίας επιχειρηματικότητας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν.Παππάς: Η ΝΔ έχει σφιχταγκαλιάσει την ατζέντα του ΣΕΒ απέναντι στα συμφέροντα της μικρής - μεσαίας επιχειρηματικότητας

«Η κυβέρνηση επιμένει στην πολιτική της αδράνειας. Έχει σφιχταγκαλιάσει, δηλαδή, την ατζέντα του ΣΕΒ, η οποία είναι ασύμβατη με τα συμφέροντα της ελληνικής οικονομίας και της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας», δήλωσε ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, κάνοντας λόγο για μια λογική «που θέλει την επιβίωση μόνο των ισχυρών επιχειρήσεων, στις οποίες θα μοιραστεί το δημόσιο χρήμα την επόμενη μέρα».

Ο ίδιος στο πλαίσιο της κριτικής του, τόνισε μιλώντας στον Αθήνα 984 ότι «εκατοντάδες χιλιάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, που στηρίζουν την απασχόληση στη χώρα, βρίσκονται σε πάρα πολύ δύσκολη θέση, καθώς δεν έχουν πρόσβαση σε εγγυήσεις ή τραπεζικό δανεισμό και το μόνο που βλέπουν είναι τις θριαμβολογίες κυβερνητικών στελεχών για ένα αίτημα συγκρότησης προγράμματος εγγυήσεων 2 δισ. ευρώ, όταν η Πορτογαλία προχωρά σε αντίστοιχο πρόγραμμα 13 δισ. ευρώ».

Παράλληλα, ο Νίκος Παππάς τόνισε ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, με τις άμεσες παρεμβάσεις των 26 δισ. ευρώ, «είναι απολύτως ρεαλιστικό και κοστολογημένο, κινείται στο επίπεδο των μέτρων που λαμβάνουν άλλες ευρωπαϊκές χώρες και δίνει "απάντηση" σε όσους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες σκέφτονται αν και πως θα ανοίξουν μετά την άρση των μέτρων, αν και πως θα διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους, καθώς δίνει δυνατότητα πρόσβασης σε εγγυήσεις, χρηματοδοτούμενα προγράμματα και κεφάλαια κίνησης].

Νωρίτερα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι «η Ελλάδα, εκτός από τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν από τη χαλάρωση των ευρωπαϊκών κανόνων, έχει και ένα ακόμα μοναδικό πλεονέκτημα, την ύπαρξη του μαξιλαριού Τσίπρα. Το κομμάτι που δεν αφορά στην εξυπηρέτηση του χρέους πρέπει να αξιοποιηθεί. Για να καλύψουμε τους μισθούς και τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων, με προϋπόθεση τη μη αναστολή των συμβάσεων εργασίας, αλλά και για να δώσουμε απευθείας ενισχύσεις στις επιχειρήσεις».

Τέλος, προσομοίωσε, δε, την πολιτική της ΝΔ με «"γκάζι στην κατηφόρα", η οποία -αν και δεν έχουμε φαινόμενα εξάπλωσης της πανδημίας, όπως σε άλλες δυτικοευρωπαϊκές χώρες- θα μας οδηγήσει σε ολέθριες συνέπειες για την οικονομία και την απασχόληση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL