Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.8°C
1 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.8°C13.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.3°C
0 BF 81%
Γ.Καλομενίδης: Πληρώνουν όσο-όσο για να αποφύγουν τις μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ (Ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ.Καλομενίδης: Πληρώνουν όσο-όσο για να αποφύγουν τις μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ (Ηχητικό)

«Ακόμα και τώρα, εν μέσω της πανδημίας, η κυβέρνηση προχωρά με εποχιακές προσλήψεις ή με συμβάσεις περιορισμένου χρόνου. Στις συγκεντρώσεις των υγειονομικών κατά την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας έφεραν την αστυνομία», δήλωσε ο πνευμονολόγος στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και αναπληρωτής καθηγητής στο ΕΚΠΑ, Γιάννης Καλομενίδης, αναρωτώμενος «ποια απειλή υπήρχε για τη δημόσια τάξη από μια συγκέντρωση υγειονομικών στο προαύλιο του νοσοκομείου στο οποίο εργάζονται».https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/793725364&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true

Ο ίδιος μίλησε χθες στο Κόκκινο 105,5,πρόσεθεσε ότι «στα νοσοκομεία αναφοράς η κατάσταση είναι καλύτερη σε ό,τι αφορά την προστασία των υγειονομικών, ενώ σε άλλες δομές όπως νομαρχιακά νοσοκομεία, κέντρα υγείας κλπ η εικόνα είναι σοκαριστική. Έπρεπε παντού, σε όλες τις δομές να υπάρχει σωστή εκπαίδευση και προστασία του προσωπικού».

«Με την έως τώρα πορεία της επιδημίας στη χώρα μας, πήραμε μια ανάσα. Προς το παρόν η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη, αλλά δεν εφησυχάζουμε. Ωστόσο, πριν 10 ημέρες δεν ξέραμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση», υπογράμμισε ο Γ.Καλομενίδης.

Στην συζήτηση που έχει ανοίξει για τη χρήση μάσκας, ο κ. Καλομενίδης διευκρινίζει ότι «η απλή χειρουργική μάσκα προστατεύει τον καθένα από κάποιον ασυμπτωματικό που μεταδίδει χωρίς να το ξέρει τον ιό. Μ’ αυτή την έννοια θα ήταν αναμενόμενο να φοράμε μάσκες για να πάμε π.χ. στο σούπερ μάρκετ. Είναι αμφίβολο όμως αν η μάσκα αυτή θα μας προστατεύσει σε περίπτωση που κάποιος θα βήξει επάνω μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL