Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.3°C22.4°C
2 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 87%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
18.8°C23.2°C
4 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
29 °C
26.1°C28.8°C
4 BF 24%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.9°C
0 BF 88%
Αλλαγές στη διοίκηση του ΟΑΣΘ εν μέσω πανδημίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλλαγές στη διοίκηση του ΟΑΣΘ εν μέσω πανδημίας

Θεσσαλονίκη: Ξαφνικά, εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού, άλλαξαν πρόσωπα στη διοίκηση του ΟΑΣΘ και ο πρόεδρος του οργανισμού Γιώργος Σκόρδας ανέλαβε και τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Ο μέχρι πρότινος κατέχων τη θέση Γιώργος Σπανός, που, σημειωτέον, είχε αναλάβει τη συγκεκριμένη θέση έχοντας ως «παράσημο» ότι δήθεν υπέστη διώξεις από την προηγούμενη διοίκηση του Στ. Παππά, υποβαθμίστηκε πάλι σε τμηματάρχη...

Οι διαφωνίες

Το παρασκήνιο αυτής της αλλαγής είναι μεγάλο. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο άνδρες εδώ και καιρό είχαν μεγάλες διαφωνίες για το πώς οφείλει να πορευτεί ο ΟΑΣΘ, ενώ ο Γ. Σπανός φέρεται να διαφωνούσε με την εκχώρηση του 1/3 του συγκοινωνιακού έργου στα ΚΤΕΛ, όπως και με τις πολλές απευθείας αναθέσεις για προμήθεια ανταλλακτικών. Ο Γ. Σκόδρας, από την άλλη, φέρεται να θεωρούσε τον μέχρι πρότινος διευθύνοντα σύμβουλο τον μόνο υπεύθυνο για το ότι δεν έγινε ένας μεγάλος διαγωνισμός για την προμήθεια ανταλλακτικών, ενώ φέρεται να ήταν αντίθετος με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, προϋπολογισμού κοντά 42 εκατ. ευρώ, για τον ηλεκτρονικό εκσυγχρονισμό του ΟΑΣΘ, θεωρώντας υπέρογκο το ποσό για ένα έργο που δεν είναι και ζωτικής σημασίας για τον οργανισμό.

Διοίκηση στα μέτρα του προέδρου

Οι διαφωνίες τους αυτές έφτασαν στα αρμόδια υπουργεία, με τον Γ. Σκόδρα να ξεκαθαρίζει στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών ότι είναι αδύνατον να συνεχίσει τη συνεργασία με τον Γ. Σπανό. Έτσι απομακρύνθηκε από τη θέση ο «αδύναμος» κρίκος στο κομματικό σύστημα της Ν.Δ. και στον ΟΑΣΘ ισχύει πλέον η «ενός ανδρός αρχή».

Πέρα από τον διευθύνοντα σύμβουλο, αλλαγές έγιναν και στη σύνθεση του Δ.Σ. ώστε να είναι στα «μέτρα» του Γ. Σκόδρα. Ο καθηγητής του ΑΠΘ Ιων. Βλαχάβας «καρατομήθηκε» κι αυτός και τοποθετήθηκαν ο νομικός Γ. Ηλιάδης και ο καθηγητής Ιωσήφ Κιοσέογλου, ενώ ο πολιτικός μηχανικός Γ. Ρεντέρης, που έχει άριστες σχέσεις με τον πρόεδρο του οργανισμού, αναβαθμίστηκε σε γενικός διευθυντής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL