Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Η "επιδημία του φόβου" χτύπησε τη Θράκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η "επιδημία του φόβου" χτύπησε τη Θράκη

Εντείνεται το αίσθημα της ανασφάλειας και του φόβου στον Εχίνο του Δήμου Μύκης στη Θράκη, αφού από χθες οι περίπου 2.500 κάτοικοι του χωριού που βρίσκεται σε καραντίνα δεν μπορούν να απευθυνθούν καν στο Κέντρο Υγείας που λειτουργούσε εκεί σε περίπτωση ανάγκης, διότι έκλεισε μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο προσωπικό του.

Επίσης η μετατροπή του κλειστού γυμναστηρίου «Φίλιππος Αμοιρίδης» της Ξάνθης σε νοσοκομείο για τα κρούσματα του κορωνοϊού έχει εντείνει τις ανησυχίες των πολιτών της ευρύτερης περιοχής και την ίδια ώρα αναβρασμός υπάρχει και στα στρατόπεδα μετά την επιβεβαίωση τεσσάρων κρουσμάτων σε στρατιωτικούς που υπηρετούν στη Θράκη.

Χωρίς Κέντρο Υγείας

Στον Εχίνο, όπου οι κάτοικοι ζουν πρωτόγνωρες καταστάσεις αφού για πρώτη φορά μετά την κατάργηση της λεγόμενης «μπάρας» στα μειονοτικά χωριά της Θράκης απαγορεύεται η έξοδος από το χωριό τους και από τα σπίτια τους, ενώ επιπλέον τους τρομοκράτησε η είδηση για την αναστολή λειτουργίας του Κέντρου Υγείας τις πλέον κρίσιμες ημέρες για τους ίδιους.

Δεν τους καθησύχασαν ούτε οι διαβεβαιώσεις ότι το Κέντρο, που απολυμάνθηκε, θα λειτουργήσει με δάνειους γιατρούς και νοσηλευτές από άλλες μονάδες Υγείας τις αμέσως επόμενες ημέρες και ότι όσοι κάτοικοι νοσήσουν θα έχουν τη δέουσα ιατρική φροντίδα. Το προσωπικό του Κέντρου Υγείας μπήκε σε επταήμερη καραντίνα.

Από γυμναστήριο σε νοσοκομείο

Στην Ξάνθη, όπου από σήμερα ισχύουν επιπλέον μέτρα περιορισμού στις κινήσεις, όπως και στον Δήμο Μύκης, το «Αμοιρίδειο» αθλητικό κέντρο ήδη ετοιμάζεται να υποδεχθεί ασθενείς κορωνοϊού στην περίπτωση που «κρασάρουν» τα νοσοκομεία της περιοχής, ενδεχόμενο που δεν μπορεί να αποκλειστεί. Ήδη τοποθετήθηκαν περίπου 100 κρεβάτια, ενώ αναμένονταν τα διαχωριστικά παραβάν και εξοπλισμός.

Ανησυχία και στα στρατόπεδα

Αυτό από μόνο του έχει πανικοβάλει την τοπική κοινωνία, ενώ στα ανησυχητικά στοιχεία περιλαμβάνεται και η επιβεβαίωση τεσσάρων κρουσμάτων σε στρατιωτικούς της περιοχής. Οι διοικητές των στρατοπέδων δεν κρύβουν την ανησυχία τους και ζητούν να ενταθούν αμέσως τα μέτρα υγιεινής και προστασίας στα στρατόπεδα.

Στους τέσσερις οι νεκροί

Χθες τα θύματα του κορωνοϊού στη Θράκη ανέβηκαν σε τέσσερα, αφού ένας 62χρονος με βεβαρημένη υγεία έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό στη ΜΕΘ του ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης. Εξιτήριο, ωστόσο, έλαβαν τις τελευταίες ημέρες μία γυναίκα και ένας συνοριοφύλακας, που ήταν τα πρώτα διαπιστωμένα κρούσματα στην περιοχή. Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύονταν χθες άλλα 16 άτομα, από τα οποία τα τρία είναι διασωληνωμένα στη ΜΕΘ.

«Κλειστή» η νέα παραλία Θεσσαλονίκης

Οι Θεσσαλονικείς από σήμερα δεν θα μπορούν να απολαμβάνουν την άθλησή τους στην παραλία της πόλης μετά τις 2 το μεσημέρι και μέχρι τις 8 το πρωί της επόμενης ημέρας. Το αμφιλεγόμενο αυτό μέτρο προτάθηκε από τον δήμαρχο Κ. Ζέρβα και τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα και σίγουρα δεν είναι δημοφιλές στους πολίτες.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, που όλο αυτό το διάστημα επιδίδεται σε έντονη επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης, δέχεται πυρά από τους εργαζόμενους στον δήμο καθώς τον καταγγέλλουν ότι δεν φροντίζει να τους παρέχει τα μέσα ατομικής προστασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL