Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.4°C20.1°C
4 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.5°C
3 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.0°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.9°C18.9°C
2 BF 45%
ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ Ο "ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ" ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ / "Γαλάζια" αμηχανία για την πρόταση περικοπών σε βουλευτές και golden boys
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ Ο "ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ" ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ / "Γαλάζια" αμηχανία για την πρόταση περικοπών σε βουλευτές και golden boys

«Βραχυκύκλωμα» προκάλεσε στους κόλπους της Ν.Δ. το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταστεί «υποχρεωτική» η μείωση μισθών βουλευτών και κρατικών αξιωματούχων» μετά την πρόσκληση - πυροτέχνημα του πρωθυπουργού (μέσω Facebook) προς «τους βουλευτές της Ν.Δ., τους υπουργούς και τους υφυπουργούς να καταθέσουν το ήμισυ του μισθού τους, τους επόμενους δύο μήνες, για την ενίσχυση του ειδικού λογαριασμού κατά του κορωνοϊού».

Την μπάλα στην εξέδρα

Κύκλοι της Ν.Δ. -στον απόηχο και της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ να καταργηθούν οι «κατάπτυστες αποφάσεις Διοικητικών Συμβουλίων που διόρισε η Ν.Δ. στις ΔΕΚΟ, που εν μέσω της πανδημίας αποφάσισαν να διπλασιάσουν τις απολαβές τους»- επιχείρησαν να πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα ισχυριζόμενοι ότι «αυτή είναι μια κίνηση συμβολική, με ρόλο παραδειγματικό, όταν γίνεται αντικείμενο πλειοδοσίας έχει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα».

Εξαιρέσεις «χρυσής» αριστείας

«Θεωρώ υποχρέωσή μου, παρά το ότι δεν συγκαταλέγομαι στην πρόσκληση του πρωθυπουργού, να πράξω το ίδιο και να διαθέσω το 50% του μισθού μου» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα Νικόλαος Κωστόπουλος αποτυπώνοντας την εξαίρεση που επεφύλαξε η δήλωση του Κ. Μητσοτάκη στα golden boys της «αριστείας»!

Παρ’ όλα αυτά, ο πρωθυπουργός, στο φόντο και των αντεργατικών ρυθμίσεων, σημείωσε ότι «απέναντι στην υγειονομική απειλή όλοι είμαστε ίσοι και ο καθένας οφείλει να προσφέρει ανάλογα με τις δυνάμεις του!».

Επιδιώκοντας δε να αποπροσανατολίσει από την απροθυμία του Μαξίμου για μόνιμες προσλήψεις ΕΣΥ, ανάρτησε το εξής: «Όπως η κυβέρνηση πρώτη κινητοποιήθηκε με τολμηρά μέτρα κατά της πανδημίας, έτσι και ο πολιτικός κόσμος της χώρας μας πρέπει να σταθεί στην πρώτη γραμμή της αλληλεγγύης».

Επιστολή στον Κ. Τασούλα

"Η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού δεν μπορεί προφανώς να αντιμετωπίσει το ζήτημα της ενίσχυσης της δημόσιας Υγείας” τόνισε με νόημα ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι «εμπεριέχει ωστόσο έναν ισχυρό συμβολισμό».

Η αξιωματική αντιπολίτευση υπογραμμίζει ότι «η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ προς τη Σύνοδο των Προέδρων της Βουλής είναι το μέτρο να αφορά όλους τους βουλευτές υποχρεωτικά, με πρωτοβουλία και απόφαση της Βουλής, και μάλιστα για διάρκεια τριών μηνών. Υποχρεωτικά και όχι προαιρετικά, διότι και οι εργαζόμενοι που με απόφαση της κυβέρνησης χάνουν το ήμισυ του μισθού τους υποχρεωτικά και όχι προαιρετικά το χάνουν».

Η Κουμουνδούρου, ρίχνοντας το γάντι προς την κυβέρνηση, πρόσθεσε ότι «επιπλέον προτείνουμε η συνεισφορά αυτή να επεκταθεί και στους ευρωβουλευτές και σε όσους διορίστηκαν σε κρατικές θέσεις, καθώς και στα νομικά πρόσωπα που εντάσσονται στον δημόσιο ή ευρύτερο δημόσιο τομέα».

Παράλληλα η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής, προτείνει η πρόταση του κόμματος «να συζητηθεί σε έκτακτη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων και να ληφθεί απόφαση της Ολομέλειας κατά τη συνεδρίασή της την προσεχή Πέμπτη».

ΚΙΝ.ΑΛΛ.: Ενίσχυση ΕΣΥ, όχι τυμπανοκρουσίες

Την ανάγκη «ενίσχυσης του ΕΣΥ με νέες μονάδες και κλίνες εντατικής θεραπείας» προτάσσει η Φώφη Γεννηματά με επιστολή της προς τον Κ. Τασούλα θεωρώντας «ότι οι προκλήσεις της πανδημίας δεν αντιμετωπίζονται με τυμπανοκρουσίες και πολιτική εκμετάλλευση». Τέλος, την «πάγια» πρόταση για “δραστική μείωση των μισθών βουλευτών κι άλλων υψηλόβαθμων κρατικών παραγόντων" επαναφέρει το ΚΚΕ.

Το 50% δίνει η Κ. Σακελλαροπούλου

Την απόφαση να καταθέσει το ήμισυ του μισθού της στον ειδικό λογαριασμό για την καταπολέμηση των επιπτώσεων του κορωνοϊού γνωστοποίησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου «εκτιμώντας τη δύσκολη οικονομική συγκυρία στην οποία έχει βρεθεί η χώρα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL