Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.6°C21.2°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C22.0°C
2 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
20.1°C20.1°C
2 BF 47%
"ΠΑΡΑΘΥΡΟ" ΠΕΤΣΑ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ / Καμία δέσμευση για την προστασία της πρώτης κατοικίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"ΠΑΡΑΘΥΡΟ" ΠΕΤΣΑ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ / Καμία δέσμευση για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Την πόρτα των περικοπών και στους μισθούς του δημόσιου τομέα άνοιξε χθες, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Ο Στέλιος Πέτσας δήλωσε ότι «δεν εξετάζεται κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή από την κυβέρνηση», ωστόσο σημείωσε ότι «αν υπάρξει οποιαδήποτε τέτοια πρόθεση, σημαίνει ότι θα έχουμε φύγει πολύ πέραν του χρονικού ορίζοντα που έχουμε βάλει για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέκλεισε την προοπτική αξιοποίησης του «μαξιλαριού ασφαλείας» προς όφελος των πληττόμενων πολιτών λέγοντας, με προφανή διάθεση εμπαιγμού τους, ότι «είναι χρήματα των Ελλήνων πολιτών και θα τα διαφυλάξουμε»! «Πρέπει με σύνεση να διαχειριστούμε αυτά τα χρήματα, τα οποία δεν είναι ούτε του Σταϊκούρα, όπως δεν ήταν πριν του Τσακαλώτου, ούτε του Μητσοτάκη, όπως δεν ήταν πριν του Τσίπρα”! «Λησμονώντας» ότι το ταμειακό απόθεμα αποτελεί παρακαταθήκη της προηγούμενης κυβέρνησης, που χλευαζόταν τότε από τη Ν.Δ., συμπλήρωσε ότι «η Ελληνική Δημοκρατία έχει βγει -με αποφάσεις της νέας κυβέρνησης μετά τον Ιούλιο του 2019- δύο φορές στις αγορές. Εάν δεν είχαμε ανακτήσει την αξιοπιστία μας, τα ταμειακά διαθέσιμα θα μειώνονταν και το λεγόμενο 'μαξιλάρι' ασφαλείας δεν θα διατηρούνταν στο επίπεδο των 36,6 δισ. που βρίσκεται σήμερα»...

Ο Στ. Πέτσας απέφυγε να δεσμευτεί για την παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας λέγοντας γενικόλογα ότι «είναι κάτι το οποίο εξετάζεται στις καθημερινές συσκέψεις του πρωθυπουργού με το οικονομικό επιτελείο και αξιολογείται».

Σιωπή για τη Γερμανία

Δεν πέρασε δε απαρατήρητη η απροθυμία του να στηλιτεύσει την άκαμπτη στάση του Βερολίνου στο αίτημα εννέα χωρών της Ε.Ε. για την έκδοση του ευρωομολόγου. Φιλοτεχνώντας το ηγετικό προφίλ του πρωθυπουργού ανέφερε ότι «μπροστά στην ανείπωτη ανθρώπινη τραγωδία και την πρωτόγνωρη παράλυση της οικονομικής δραστηριότητας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώνει τη φωνή του με τους ηγέτες που πιστεύουν ότι η Ευρώπη οφείλει να κάνει περισσότερα για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των Ευρωπαίων πολιτών, να στηρίξει την απασχόληση και την οικονομική δραστηριότητα».

Αποπροσανατολισμός για τα ΜΜΕ

Επιπλέον, επιχειρώντας να αποπροσανατολίσει τη δημόσια συζήτηση για τα «δώρα της κυβέρνησης προς τους ‘κλινικάρχες’”, εξήρε «τη συνεργασία που υπάρχει με τον ιδιωτικό τομέα, τις ιδιωτικές προσφορές κλινών και ΜΕΘ, αλλά και τις προσπάθειες που γίνονται συντονισμένα και από τον στρατό και από τις υπηρεσιακές μονάδες, τις ΥΠΕ, σε όλη την επικράτεια».

Εξετάζει το αίτημα της Ιεράς Συνόδου

Τέλος, ο Στ. Πέτσας επισήμανε -με το βλέμμα στις σκοταδιστικές φωνές της Ιεραρχίας- ότι φέτος «δεν θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό, δεν θα ψήσουμε τα αρνιά στις αυλές μας, δεν θα επισκεφθούμε τις εκκλησιές μας». Παρ’ όλα αυτά, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ικανοποιηθεί το αίτημα της Ιεράς Συνόδου «να επιτραπεί η τέλεση ιερών ακολουθιών κεκλεισμένων των θυρών σε όλους του ναούς» λέγοντας ότι «αξιολογούμε αυτή τη συζήτηση, η οποία γίνεται αυτές τις μέρες, και θα είμαστε σε θέση να εξετάσουμε αυτό το ζητούμενο»!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL