Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.5°C20.8°C
4 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
15.9°C20.0°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.6°C19.3°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C17.4°C
5 BF 72%
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ "ΒΡΗΚΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΙΣ ΕΜΜΟΝΕΣ ΤΗΣ" / Το ΚΙΝ.ΑΛΛ. "διασπά" τη γραμμή Μαξίμου περί "ανευθυνότητας" ΣΥΡΙΖΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ "ΒΡΗΚΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΙΣ ΕΜΜΟΝΕΣ ΤΗΣ" / Το ΚΙΝ.ΑΛΛ. "διασπά" τη γραμμή Μαξίμου περί "ανευθυνότητας" ΣΥΡΙΖΑ

Διευκρινίζοντας ότι η στήριξη των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας δεν ισοδυναμεί με συναίνεση τις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες και εμμονές, το ΚΙΝ.ΑΛΛ. επιμένει σε υψηλούς τόνους κατά της κυβέρνησης τόσο για τα μέτρα που πήρε και πλήττουν ευθέως τα δικαιώματα και τους μισθούς των εργαζομένων όσο και για επιμέρους χειρισμούς της στο μέτωπο της Υγείας.

Με τη στάση του το κόμμα της Φ. Γεννηματά διασπά τη “γραμμή” του Μεγάρου Μαξίμου περί δήθεν “ανεύθυνης” αντιπολίτευσης εκ μέρους ενός δήθεν “απομονωμένου” ΣΥΡΙΖΑ, αφού σε όλα τα επίμαχα ζητήματα επί των οποίων ασκεί κριτική η αξιωματική αντιπολίτευση, και κατηγορείται γι’ αυτό από την κυβέρνηση, το ΚΙΝ.ΑΛΛ. διατυπώνει τις ίδιες θέσεις.

Στη Βουλή το ΚΙΝ.ΑΛΛ. στήριξε την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για ένταξη όλων των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά, πρόταση που έχει υποστηρίξει εξαρχής και το ίδιο. Άσκησε κριτική για “το γεγονός ότι, ενώ οι ιδιωτικές κλινικές κρατούνται εκτός της μάχης του κορωνοϊού, στην πρόσφατη υπογραφή σύμβασης για τη μίσθωση κλινών ΜΕΘ αυξάνεται 100% η ημερήσια αποζημίωση από 800 ευρώ στα 1.600 ευρώ”.

“Είναι αδιανόητο. Το ΕΣΥ, οι γιατροί και οι νοσηλευτές του έχουν ανάγκη έμπρακτης στήριξης” υπογράμμιζε και ο εκπρόσωπος Τύπου Π. Χρηστίδης. Επιπλέον, από τη Βουλή το ΚΙΝ.ΑΛΛ. επισήμανε και την “αδυναμία πλήρους ανταπόκρισης του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΟΔΥ στις χιλιάδες κλήσεις που δέχεται καθημερινά με κίνδυνο μη σωστής και έγκαιρης διαχείρισης μεμονωμένων περιστατικών ασθενών με κορωνοϊό και την απώλεια ανθρώπινης ζωής".

Επιβεβαιώνεται η σημασία της κρατικής μέριμνας

Την ίδια στιγμή, ο Π. Χρηστίδης δήλωνε ότι η τωρινή κρίση “επανακαθορίζει την έννοια του δημόσιου και του ιδιωτικού και επιβεβαιώνει με εκκωφαντικό τρόπο τη σημασία της κρατικής μέριμνας...”, επισημαίνοντας πως ώσπου να τελειώσει η πανδημία και να ανοίξει όλη αυτή η συζήτηση, “η στήριξη στα μέτρα που περιορίζουν την εξάπλωση του ιού δεν μπορεί να συγχέεται με συναίνεση σε εμμονές και ιδεοληψίες".

"Ναι στη συναίνεση, όχι σε τετελεσμένα εις βάρος των εργαζόμενων” είπε και ο γραμματέας Επικοινωνίας Π. Βλάχος. Ο Π. Χρηστίδης επέκρινε την κυβέρνηση πως κάνει την κρίση “ευκαιρία για να εφαρμόσει από το παράθυρο τις ιδεολογικές εμμονές της". Χαρακτήρισε ως “δώρο για όσους θέλουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση" την ΠΝΠ Βρούτση, προσθέτοντας ότι "δεν μπορεί οι εργαζόμενοι να πληρώσουν ξανά το μάρμαρο".

Φ. Γεννηματά: “Μην καθυστερήσει άλλο η Ευρώπη”

Σε τηλεδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος η Φ. Γεννηματά επισήμανε ότι η Ε.Ε. έχει καθυστερήσει ήδη, ότι δεν πρέπει να επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος και πως αποτυχία της να εκφράσει την αλληλεγγύη της αυτή την ώρα “βάζει σε ρίσκο την ίδια την ύπαρξή της”. Είπε ότι είναι αναγκαίο “ένα ευρωπαϊκό σχέδιο τύπου Μάρσαλ, να εκδοθούν κορωνοομόλογα που θα αποπληρωθούν από τον κοινοτικό προϋπολογισμό, χωρίς νέες δημοσιονομικές υποχρεώσεις". "Αυτά τα ποσά πρέπει να χρησιμοποιηθούν για να ενισχυθούν τα εθνικά συστήματα Υγείας, να υποστηριχθούν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, να στηριχθούν τα νοικοκυριά" πρόσθεσε. Τάχθηκε δε υπέρ της δημιουργίας ταμείου για πρόσθετες παρεμβάσεις ενίσχυσης της απασχόλησης αλλά και των ανέργων.

Στη ΜΕΘ ο Δ. Κρεμαστινός

Στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου "Ευαγγελισμός" νοσηλεύεται με κορωνοϊό ο 78χρονος πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Δ. Κρεμαστινός. Έως χθες το βράδυ δεν επιβεβαιώνονταν οι πληροφορίες που είχαν δημοσιοποιηθεί από νωρίς περί διασωλήνωσής του. Όπως έγινε γνωστό, δεν έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα, παρά μόνο υπέρταση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL