Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.4°C19.8°C
1 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.5°C15.5°C
1 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
17.0°C18.7°C
4 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
25 °C
24.8°C24.8°C
6 BF 47%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
12 °C
11.9°C13.4°C
0 BF 100%
ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: / Όλγα Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση δεν προέβλεψε έγκαιρα και σωστά - αντιδραστήρια για τα τεστ του κορωνοϊού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: / Όλγα Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση δεν προέβλεψε έγκαιρα και σωστά - αντιδραστήρια για τα τεστ του κορωνοϊού

Το ζήτημα που προκύπτει από την έλλειψη αντιδραστηρίων για τα απαιτούμενα τεστ διάγνωσης κρουσμάτων κορωνοϊού έθεσε μετ’ επιτάσεως η Όλγα Γεροβασίλη. Η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, αφού υπογράμμισε ότι οποιαδήποτε κριτική ο ΣΥΡΙΖΑ την ασκεί εκ του ρόλου του ως αντιπολίτευσης με γνώμονα τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο συντονισμό της κατάστασης, δεν παρέλειψε να σχολιάσει τις πλείστες όσες “νεοφιλελεύθερες φούσκες” της Ν.Δ. σχετικά με τη δημόσια Υγεία, που έσκασαν με την πανδημία.

Η Ό. Γεροβασίλη είπε (κεντρικό δελτίο Kontra Channel) ότι, σε αντίθεση με τα μέτρα για τις εκκλησίες, όπου επέδειξε μεγάλη καθυστέρηση λόγω του φόβου της για πολιτικό κόστος, στα υπόλοιπα έκτακτα μέτρα η κυβέρνηση κινήθηκε με πιο ταχείς ρυθμούς από ό,τι η Ιταλία. Ωστόσο επισήμανε το φαινόμενο της έλλειψης αντιδραστηρίων, που παρουσιάζεται έντονα αυτές τις ημέρες.

Σημείωσε ότι "αν η κυβέρνηση λάμβανε σωστά μέτρα, έπρεπε να έχει προβλέψει αντιδραστήρια", όμως "αυτό δεν το έκανε ούτε έγκαιρα ούτε σωστά". Αναφέρθηκε και στη μεθοδολογία των ελέγχων που λαμβάνουν χώρα επισημαίνοντας πως το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή ο έλεγχος γίνεται περιορισμένα δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να γίνεται στοχευμένα.

Έθεσε δε το ερώτημα αν γίνονται έλεγχοι σε εργαζόμενους σε δομές του κράτους πέραν της Υγείας, οι οποίοι πρέπει να είναι παρόντες και είναι πιθανώς φορείς. Επιπλέον χαρακτήρισε προβληματικό και επιστημονικά αυθαίρετο το μέτρο της επταήμερης καραντίνας (αντί δεκατετραήμερης) ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Ασκώντας ευρύτερα κριτική στη Ν.Δ. εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτική προς την έως τώρα λοιδορία της κυβέρνησης προς το δημόσιο σύστημα Υγείας υπενθυμίζοντας και τις “κυνικές εν τη αφελεία του δηλώσεις βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος, ο οποίος καλούσε να κλείσουν τα μισά δημόσια νοσοκομεία”.

"Ακούσαμε πλείστες όσες νεοφιλελεύθερες φούσκες και δυστυχώς έπρεπε να προσβληθούμε από πανδημία για να ζητούν ξάφνου όλοι περισσότερο κράτος” σχολίασε η Ό. Γεροβασίλη. “Ας μην ξεχνάμε πως όσοι αποκαλούσαν κρατιστές εμάς, που με τεράστιες δυσκολίες στηρίξαμε το ΕΣΥ, και μας κουνούσαν το δάχτυλο για τον ιδιωτικό τομέα -με τον οποίο δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα- τρέχουν τώρα και ζητούν κρατικοποιήσεις" τόνισε.

ΚΙΝ.ΑΛΛ: Άμεση προτεραιότητα τεστ και αντιδραστήρια

Έμφαση στα τεστ, κατά την παγκόσμια οδηγία του ΠΟΥ, ζήτησε εκ μέρους του ΚΙΝ.ΑΛΛ. ο εκπρόσωπος Τύπου Π. Χρηστίδης. Τόνισε ότι “χρειάζεται η συμβολή και του ιδιωτικού τομέα και προφανώς πρέπει να προμηθευτεί η κυβέρνηση, κατά προτεραιότητα και τα αντιδραστήρια, τα οποία είναι απολύτως απαραίτητα. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο”.

Επανέλαβε την πρόταση του ΚΙΝ.ΑΛΛ. για κατ' οίκον τεστ, ώστε να μην πηγαίνουν οι πολίτες στα νοσοκομεία, αλλά να πηγαίνουν ειδικά κλιμάκια σε σπίτια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL