Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
ΚΑΘΩΣ ΔΙΑΓΝΩΣΤΗΚΕ ΘΕΤΙΚΟΣ Ο ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ / Έκτακτα μέτρα στη Βουλή και στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΚΑΘΩΣ ΔΙΑΓΝΩΣΤΗΚΕ ΘΕΤΙΚΟΣ Ο ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ / Έκτακτα μέτρα στη Βουλή και στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας στη Βουλή καθώς έγινε γνωστό ότι ο βουλευτής της Ν.Δ. Χρήστος Κέλλας είναι θετικός στον κορωνοϊό και νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας. Από χθες το Κοινοβούλιο, αφού απολυμάνθηκε το σαββατοκύριακο, μπήκε σε έκτακτες συνθήκες λειτουργίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας που είναι μέσα στη Βουλή έκλεισε, οι υπάλληλοι αντικαταστάθηκαν από άλλους και στη συνέχεια άνοιξε πάλι. Αυτό συνέβη επειδή έγινε γνωστό ότι ο βουλευτής της Ν.Δ. είχε μπει στην τράπεζα -σημειώνεται ότι και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ήταν κλειστό χθες επειδή το είχε επισκεφθεί ο Χρ. Κέλλας.

Επί της ουσίας το μόνο που θα συνεχιστεί στη Βουλή είναι η νομοθετική εργασία, και μάλιστα με υποβαθμισμένη εκπροσώπηση: από κάθε κόμμα θα μιλήσει μόνο ένας βουλευτής. Έτσι σήμερα θα κυρωθεί η σύμβαση της ελληνικού Δημοσίου με το Ίδρυμα «Ωνάσης» για το rebranding της Ελλάδας.

Στο πλαίσιο των νέων μέτρων αποφασίστηκε να αναβληθούν οι συνεδριάσεις των επιτροπών που είχαν προγραμματιστεί γι’ αυτή την εβδομάδα, εκτός από συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων που είναι προγραμματισμένη για σήμερα και αφορά την ευρωπαϊκή Οδηγία για τα Ιδρύματα Επαγγελματικών Συνταξιοδοτικών Παροχών. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί σε μεγάλη αίθουσα (Ολομέλεια ή Γερουσία) και θα συμμετέχουν μόνο οι εισηγητές των κομμάτων.

Ανάμεσα στις συνεδριάσεις που θα αναβληθούν είναι και αυτή της Προκαταρκτικής Επιτροπής, στην οποία θα κατέθετε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης. Ακόμη αναβλήθηκε ο κοινοβουλευτικός έλεγχος που ήταν προγραμματισμένος για χθες. Αντίθετα δεν αναβλήθηκαν οι επίκαιρες ερωτήσεις που είναι για την Πέμπτη και την Παρασκευή, όπως και η επερώτηση του ΚΙΝ.ΑΛΛ. για το υπερταμείο, που είναι για την Παρασκευή.

Περισσότερα μέτρα

Αύριο πάντως θα συνεδριάσει η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για να αποφασιστούν περισσότερα μέτρα. Άγνωστο είναι αν η συνεδρίαση θα γίνει με τηλεδιάσκεψη, τηλεφωνικά ή διά ζώσης. Σύμφωνα με πληροφορίες θα συζητηθούν το ενδεχόμενο μιας μόνο συνεδρίασης ανά εβδομάδα και η δυνατότητα τηλεσυνεδριάσεων.

Κλειστά τα γραφεία των βουλευτών

Σημειώνεται ότι από την Τετάρτη τα γραφεία των βουλευτών δεν θα λειτουργούν -οι βουλευτές και οι επιστημονικοί τους συνεργάτες θα εργάζονται από το σπίτι τους. Επίσης θα γίνει εκτροπή των κλήσεών τους ώστε να υπάρχει η δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας τους με τους πολίτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL