Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Φώφη Γεννηματά: / Φώφη Γεννηματά: Άμεση ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φώφη Γεννηματά: / Φώφη Γεννηματά: Άμεση ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας

Στην άμεση ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων επιμένει και το ΚΙΝ.ΑΛΛ., το οποίο παράλληλα επισημαίνει ιδιαίτερα και το αίτημα της μη εξαίρεσης της Εκκλησίας από τα αναγκαία μέτρα για τη δημόσια υγεία.

“Προτεραιότητά μας οι ανθρώπινες ζωές” δήλωσε η Φ. Γεννηματά ζητώντας “να ληφθούν με αποφασιστικότητα όλα τα αναγκαία μέτρα για τη δημόσια υγεία. Χωρίς καθυστερήσεις, δισταγμούς και εξαιρέσεις”. Όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ, έτσι και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. υπογραμμίζει ότι “χρειάζονται σημαντικοί πρόσθετοι πόροι και πως “η κυβέρνηση και η Ευρώπη να καταλάβουν ότι τα υπερπλεονάσματα και οι περικοπές δεν έχουν τώρα θέση, επιβάλλεται να αλλάξουν”.

Ζητά σχέδιο έκτακτης ανάγκης με εμπροσθοβαρή μέτρα, με την επισήμανση ότι “ο κύκλος της οικονομικής ζωής εξαρτάται άμεσα από τα προβλήματα της δημόσιας Υγείας και υφίσταται τις επιπτώσεις της”. Αυτό όμως προϋποθέτει αλλαγή του δημοσιονομικού πλαισίου και άρα πρέπει να το απαιτήσει η κυβέρνηση. Επιπλέον η Χαρ. Τρικούπη τονίζει ότι για τη στήριξη των δομών της δημόσιας Υγείας σε εξοπλισμό και προσωπικό απαιτείται η αναθεώρηση του κρατικού προϋπολογισμού, που με τη σειρά του προϋποθέτει μείωση του στόχου του 3,5% για το πρωτογενές πλεόνασμα “με βάση και την πραγματική πλέον εκτίμηση για τον ρυθμό ανάπτυξης”. Το ΚΙΝ.ΑΛΛ., μετά τον ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει ότι ο ρυθμός ανάπτυξης “έδειχνε σημεία μείωσης και πριν από την έλευση του κορωνοϊού".

Παράλληλα, το ΚΙΔΗΣΟ του Γ. Παπανδρέου σχολίασε ότι με το διάγγελμα του πρωθυπουργού οι προβληματισμοί πολλαπλασιάστηκαν αντί να μειωθούν. Αφού έθεσε τα ερωτήματα ποιος είχε έως τώρα τον συντονισμό των δράσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, γιατί τον ανέλαβε τώρα η Πολιτική Προστασία και γιατί δεν υπήρξε ουσιαστική αναφορά στην οικονομική διάσταση, το ΚΙΔΗΣΟ επισήμανε ότι η συζήτηση περί της Θείας Κοινωνίας δεν υποχωρεί “γιατί πιθανότητα και οι διατυπώσεις εκ μέρους του πρωθυπουργού δεν ήταν και οι πιο πειστικές”.

Η Χαρ. Τρικούπη άσκησε κριτική και για την προχθεσινή εφαρμογή της αποστολής μηνυμάτων του 112, “που θύμιζαν πολύ τα δοκιμαστικά του καλοκαιριού”, καθώς δεν πήγαν σε όλους τους πολίτες. “Στην κυβέρνηση διαβεβαιώνουν όχι μόνον ότι θα διορθώσουν τις ατέλειες του συστήματος αλλά ότι, εφεξής, τον συντονισμό των δράσεων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού θα έχει η ΓΓΠΠ. Έχουμε κάθε λόγο να ανησυχούμε” σημειώνει το ΚΙΝ.ΑΛΛ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL