Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.4°C
4 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.3°C19.7°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C18.3°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 53%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 48%
Χέρι - χέρι Γεωργιάδης - Λοβέρδος κατά Δ. Τζανακόπουλου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χέρι - χέρι Γεωργιάδης - Λοβέρδος κατά Δ. Τζανακόπουλου

Προσωπική επίθεση στον Δημήτρη Τζανακόπουλο για την παρουσία του αδερφού του σε πορεία στο Λονδίνο έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης χθες στη Βουλή. Εμφανώς ενοχλημένος από τα όσα φέρεται να κατέθεσε προχθές ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική Επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο υπουργός Ανάπτυξης προχώρησε σε απρόκλητη προσωπική επίθεση στον Δ. Τζανακόπουλο. Μάλιστα, στη συνέχεια, ο Άδ. Γεωργιάδης, συνεπικουρούμενος από τον Ανδρέα Λοβέρδο, επιχείρησε να διαστρεβλώσει την απάντηση του Δ. Τζανακόπουλου, που δήλωσε περήφανος για τη συμμετοχή του αδερφού του στην πορεία ενάντια στην «Ευρώπη - φρούριο».

«Όταν σας τσάκωσαν στο γραφείο της κ. Δημητρίου μία μέρα πριν έρθει η Βουλή ο φάκελος 'Νovartis', είπατε ότι βρεθήκατε εκεί τυχαία. Όταν σας ρώτησαν χθες ενόρκως στην Επιτροπή, είπατε ότι πήγατε κατ’ εντολήν Τσίπρα» υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Άδ. Γεωργιάδης απευθυνόμενος στον Δ. Τζανακόπουλο. Στη συνέχεια, ισχυρίστηκε ότι «εάν ο αδερφός μου ήταν σε διαδήλωση στο Λονδίνο και φώναζε 'οι Έλληνες είναι φονιάδες των λαών', θα ήμουνα σε πολύ δύσκολη θέση».

«Ακροδεξιός και βάρβαρος ο λόγος του Άδ. Γεωργιάδη»

Ο Δ. Τζανακόπουλος επισήμανε ότι «το ύφος, η έπαρση, η αλαζονεία, οι ad hominem επιθέσεις τις οποίες εξαπολύει ο κ. Γεωργιάδης είναι ακριβώς τα σημεία και τα στοιχεία εκείνα που χαρακτηρίζουν τον ακροδεξιό και βάρβαρο λόγο, τον οποίο αναπαράγει σε όλη την πολιτική του σταδιοδρομία», και δήλωσε «απολύτως υπερήφανος» και «προσυπέγραψε» την παρουσία του αδερφού του σε διαδήλωση στον Λονδίνο με αίτημα να μην υψωθεί η «Ευρώπη - φρούριο» απέναντι στην πολιτική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Άδ. Γεωργιάδης επιχείρησε να διαστρεβλώσει την απάντηση του Δ. Τζανακόπουλου υποστηρίζοντας ότι προσυπέγραψε το σύνθημα «και οι Έλληνες είναι φονιάδες των λαών». Μάλιστα, αναρωτήθηκε προβοκατόρικα αν και ο ΣΥΡΙΖΑ προσυπογράφει το συγκεκριμένο σύνθημα «την ώρα που η Ελλάδα δέχεται τα πυρά του Ερντογάν», δεδομένου ότι ο Δ. Τζανακόπουλος είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος.

Αντίστοιχα προβοκατόρικη ήταν και η τοποθέτηση του Αν. Λοβέρδου, που ισχυρίστηκε ότι «η συναίνεση σπάει» αν ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί την υποτιθέμενη αντίθεση του Δ. Τζανακόπουλου στα κλειστά σύνορα. Χαμηλότερους τόνους κράτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, που κατηγόρησε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι «πατούν σε δύο βάρκες» και «εκθέτουν» τη στάση του Αλέξη Τσίπρα.

Ιδεολογική και πολιτική τρομοκρατία σε όποιον ασκεί κριτική

«Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι α λα καρτ, δεν είναι για τις περιόδους εκείνες που υπάρχει κανονικότητα» ξεκαθάρισε ο Δ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε ότι «η ιδεολογική και πολιτική τρομοκρατία που τείνει να επιβληθεί για οποιονδήποτε ασκεί κριτική, ότι είναι μειοδότης, προδότης, δούρειος ίππος του Ερντογάν, είναι, κατά τη γνώμη μου, εξαιρετικά επικίνδυνη για τη Δημοκρατία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL