Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
Κ. Μάλαμα : Η στήριξη των ΚΔΑΠ Κασσάνδρας αποτελεί επένδυση στο κοινωνικό κεφάλαιο της ευρύτερης περιοχής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ. Μάλαμα : Η στήριξη των ΚΔΑΠ Κασσάνδρας αποτελεί επένδυση στο κοινωνικό κεφάλαιο της ευρύτερης περιοχής

Συνάντηση με εκπαιδευτικούς των ΚΔΑΠ του Δήμου Κασσάνδρας πραγματοποίησε η Κυριακή Μάλαμα, με στόχο την συμβολή της στην προσπάθεια στήριξης των κοινωνικών δομών της αυτοδιοίκησης που επιτελούν κρίσιμο κοινωνικό έργο. Στην συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ΚΔΑΠ της Κασσανδρείας συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από τις 8 δομές ΚΔΑΠ του Δήμου Κασσάνδρας, καθώς κι ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Κασσάνδρας.

Όπως τονίστηκε στην συνάντηση, οι δομές των ΚΔΑΠ στην Κασσάνδρα απασχολούν τα απογεύματα κατά τους χειμερινούς μήνες το χειμώνα και τα πρωϊνά το καλοκαίρι, πάνω από 400 παιδάκια, επιτελώντας έτσι ένα κρίσιμο έργο και για την ανάπτυξη των παιδιών και για την διευκόλυνση των αναγκών των οικογενειών που εργάζονται. Οι εκπαιδευτικοί υπογράμμισαν στο πλαίσιο αυτό την ανάγκη μονιμοποίησης της δομής, καθώς η εκπαιδευτική σταθερότητα αποτελεί κλειδί για την πολύπλευρη ανάπτυξη των παιδιών. Όπως τονίστηκε, ο δήμος Κασσάνδρας έχει αναπτύξει με επιτυχία το δίκτυο των ΚΔΑΠ σε 8 χωριά, με αποτέλεσμα ο θεσμός να έχει αγκαλιαστεί από την τοπική κοινωνία. Σε αυτή την κατεύθυνση οι εκπαιδευτικοί τόνισαν την ανάγκη, αφενός, για άμεση εξασφάλιση πόρων για την ομαλή συνέχιση του έργου των ΚΔΑΠ την επόμενη προγραμματική περίοδο κι αφετέρου, την νομοθέτηση της μονιμοποίησης της δομής και της εκκίνησης των διαδικασιών του ΑΣΕΠ για τον μόνιμο διορισμό των εκπαιδευτικών και του ειδικού βοηθητικού προσωπικού, που εργάζεται στα ΚΔΑΠ για χρόνια.

Η Κυριακή Μάλαμα σημείωσε από την πλευρά της ότι το έργο των ΚΔΑΠ αναγνωρίζεται ως θετικό από όλους κι αυτός ήταν κι ο λόγος που ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε τροπολογία για την μονιμοποίησης των δομών των ΚΔΑΠ σε όλη την Ελλάδα, πριν από μερικές εβδομάδες, την οποία βέβαια δεν αποδέχθηκε η κυβέρνηση. Ταυτόχρονα, υπογράμμισε ότι μία τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να λειτουργήσει ακόμα πιο προωθητικά στην κατεύθυνση της στήριξης των οικογενειών και των παιδιών της ελληνικής περιφέρειας, η οποία στερείται πολλές φορές επιλογών δημιουργικών δραστηριοτήτων για τους μαθητές μετά από το σχολείο. Τέλος, δεσμεύτηκε να βρίσκεται σε διαρκή συντονισμό με τους φορείς και τους εκπαιδευτικούς των ΚΔΑΠ όλης της Χαλκιδικής, ώστε να τελεσφορήσει η δίκαιη προσπάθεια τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL