Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
«Ο Ρουπακιάς δεν θα μπορούσε να δολοφονήσει χωρίς την ανάσα των ομοϊδεατών του»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Ο Ρουπακιάς δεν θα μπορούσε να δολοφονήσει χωρίς την ανάσα των ομοϊδεατών του»

Με μία εφ’ όλης της ύλης επίθεση στην εισαγγελέα Αδ. Οικονόμου και το σκεπτικό της συνεχίστηκε για τρίτη μέρα η αγόρευση του βασικού συνηγόρου πολιτικής αγωγής του ΠΑΜΕ Θεοδ. Θεοδωρόπουλου στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Πρόκειται για την πιο μακροσκελή αγόρευση έως σήμερα στη δίκη, καθώς θα μπει αύριο στην τέταρτη ημέρα της, με πιθανότερο σενάριο να ολοκληρωθεί.

Ο Θ. Θεοδωρόπουλος, που αφιέρωσε την προηγούμενη ημέρα της αγόρευσής του, πριν από δύο εβδομάδες σχεδόν, στην ανάλυση της μιλιταριστικής εκπαίδευσης των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής, η οποία παρέπεμπε ευθέως σε παραστρατιωτική οργάνωση, ανέφερε ότι η Οικονόμου «αξιολόγησε εντελώς λαθεμένα το περιεχόμενο μαρτυρικών καταθέσεων”, ενώ με πληθώρα ζητημάτων που προέκυψαν από την αποδεικτική διαδικασία «δεν ασχολήθηκε καν».

Αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε στοιχεία των απολογιών των κατηγορουμένων, ιδιαίτερα για την υπόθεση Φύσσα, που διά των αντιφάσεών τους, αλλά και των αποδεδειγμένων ψεμάτων τους, επιχειρούν να αποκρύψουν την πραγματικότητα: ότι η δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού αποτέλεσε οργανωμένο σχέδιο και όχι τυχαίο περιστατικό.

Ο συνήγορος του ΠΑΜΕ τόνισε ότι από τις απολογίες και τις καταθέσεις προκύπτει ποια μέλη της Χρυσής Αυγής ήταν από την αρχή στον τόπο του εγκλήματος, ποια πήγαν στη συνέχεια και ποια προσπαθούν να κρύψουν την παρουσία τους «με αστείες δικαιολογίες, όπως ότι βγάζανε βόλτα το καναρίνι τους» -όπως είπε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε ότι έχει αποδειχθεί η ενημέρωση τόσο του Γ. Λαγού όσο και του Ν. Μιχαλολιάκου για το γεγονός της δολοφονίας από το ίδιο βράδυ και όχι το επόμενο μεσημέρι όπως ψευδώς ισχυρίστηκαν, ενώ στάθηκε στις τηλεφωνικές συνομιλίες που έχουν καταγραφεί και αναδεικνύουν τόσο την ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου όσο και τη στοχοποίηση του Παύλου Φύσσα από τη Χρυσή Αυγή.

Στο ίδιο πλαίσιο αναφέρθηκε στην ύπαρξη κινήτρου της δολοφονίας, το οποίο «ξέχασε» η εισαγγελέας στην αγόρευσή της, επιμένοντας στην ιδεολογική παράμετρο και λέγοντας ότι ο Ρουπακιάς «σκότωσε επειδή ήταν, και σε κάθε περίπτωση επειδή στη δεδομένη στιγμή λειτούργησε, ως φασίστας με το ουσιαστικό περιεχόμενο του όρου». Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι δεν μπορούσε να πράξει κάτι τέτοιο μόνος του, χωρίς την υποστήριξη του τάγματος εφόδου, και έκανε λόγο για τέσσερις εναλλασσόμενους ομοϊδεάτες του που βοήθησαν στη δολοφονία.

«Αν ο Γ. Ρουπακιάς δεν συμμετείχε στο τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής, αν το τελευταίο δεν δρούσε ξαφνικά, ώρα μεσάνυχτα, έτσι όπως έδρασε, για την εξολόθρευση του εχθρού, αν δεν ένιωθε την ενθάρρυνση, την ανάσα των υπολοίπων 15-20, αν δεν άκουγε τις δυνατές φωνές τους, τα μουγκρητά, τις εκτοξευόμενες απειλές και τον παραλυτικό θόρυβο που δημιουργούσαν, το έγκλημα δεν θα είχε συμβεί» πρόσθεσε ο Θ. Θεοδωρόπουλος κάνοντας σαφές ότι είναι αδύνατη η αποσύνδεση της δολοφονίας από την εγκληματική οργανωμένη δράση της ναζιστικής οργάνωσης.

Την τρίτη ημέρα αγόρευσης του Θ. Θεοδωρόπουλου παρακολούθησαν αρκετά μέλη του ΠΑΜΕ, ο περιφερειακός σύμβουλος και συνδικαλιστής ναυτεργάτης Γιάννης Μανουσογιαννάκης και η βουλευτής Πειραιά Διαμάντω Μανωλάκου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL