Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.8°C24.7°C
4 BF 37%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
15.8°C20.5°C
3 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.9°C18.3°C
5 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.2°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.1°C21.9°C
3 BF 35%
Ο Γ. Αλαφούζος "ξέχασε" τα σκάνδαλα στο ποδόσφαιρο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Γ. Αλαφούζος "ξέχασε" τα σκάνδαλα στο ποδόσφαιρο

Τη δική του εκδοχή στην οπερέτα «Με λένε Ρίζο κι όπως θέλω τα γυρίζω» έδωσε ο Γιάννης Αλαφούζος κατά τη χθεσινή κατάθεσή του στη δίκη για τα στημένα παιχνίδια ποδοσφαίρου.

Ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού και του ΣΚΑΪ, ο οποίος είχε πρωταγωνιστήσει μέσα από το κανάλι του στη δημοσιοποίηση του σκανδάλου με σειρά εκπομπών και αφιερωμάτων, εμφανίστηκε στο δικαστήριο για να βεβαιώσει ότι δεν θυμάται τίποτα, ότι στο ποδόσφαιρο «οι ενδείξεις είναι εύκολες, αλλά οι αποδείξεις δύσκολες» και τελικά να «ξεπλύνει» τον βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης Βαγγέλη Μαρινάκη λέγοντας αφενός ότι «το κακό άρχισε επί Κόκκαλη» (δηλαδή καμιά εικοσαριά χρόνια πριν από την υπόθεση που εξετάζεται και πριν εισέλθει ο Αλαφούζος στο ποδόσφαιρο), αλλά και ότι σήμερα «τα πράγματα έχουν αλλάξει» και όσα έκανε τότε ο Ολυμπιακός «του τα κάνει άλλη ομάδα» -πιθανότατα υπονοώντας τον ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη, που είναι ο βασικός ανταγωνιστής του.

Ασφαλώς κανείς δεν έπεσε από τα σύννεφα από την κατάθεση του Γιάννη Αλαφούζου, καθώς οι μέρες που βρισκόταν σε αντίπαλα αθλητικά και επιχειρηματικά στρατόπεδα με τον Μαρινάκη ανάγονται αρκετά μακριά, στις αρχές του 2017. Από τότε είναι αρκετά γνωστό ότι οι σχέσεις αναθερμάνθηκαν, τόσο ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό -παρά την έντονη αντιπαλότητα των οπαδών τους- όσο κυρίως ανάμεσα στον Αλαφούζο και τον Μαρινάκη, οι οποίοι σταμάτησαν να αλληλοκατηγορούνται και συνεργάζονται μάλλον αρμονικά σε επίπεδο επιχειρηματικό, αθλητικό και πολιτικό -όπου αποτελούν γενικά ισχυρούς συμμάχους της σημερινής κυβέρνησης.

Ο Αλαφούζος υποστήριξε ότι έχουν περάσει πολλά χρόνια για να θυμάται τι είχε συμβεί, αλλά από το 1993 (μάλλον εννοούσε το 1996) ο Ολυμπιακός έπαιρνε πάντα το πρωτάθλημα, κάτι που σημαίνει ότι ευνοούνταν -ένας εύσχημος τρόπος να μην πει τίποτα-, ενώ νωρίτερα τα πρωταθλήματα μοιράζονταν. Αναφέρθηκε στον παλαιότερο πρόεδρο της ΕΠΟ Γκαγκάτση (που δεν έχει σχέση με αυτή την υπόθεση) ότι ήταν φανατικός αντι-παναθηναϊκός, ενώ για τον κατηγορούμενο πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ Σαρρή ανέφερε ότι ήταν... ευγενικός άνθρωπος. Για τον κατηγορούμενο πρώην διαιτητή Γιάχο είπε ότι δεν τον γνωρίζει προσωπικά, αλλά ότι το λάθος του στον τελικό του 2013 ήταν μεγάλο, ενώ τόνισε ότι θυμάται μόνο τους διαιτητές που σφύριζαν αγώνες του Παναθηναϊκού, αλλά όχι τους υπόλοιπους.

Όταν από την έδρα τού επισημάνθηκαν συγκεκριμένες καταγγελίες που είχε κάνει εκείνη την περίοδο, απάντησε ότι «αυτή τη στιγμή δεν θυμάμαι τίποτα, αλλά θυμάμαι ότι υπήρχε μια γενική (sic) δυσλειτουργία στο ποδόσφαιρο», για να καταλήξει ότι σε τελική ανάλυση όλα όσα έχει πει αποτελούν «φήμες και υποθέσεις». Και έκλεισε λέγοντας ότι πλέον δεν υπάρχει πρόβλημα με τη διαιτησία, αλλά με την ιδιοκτησία -μάλλον στηρίζοντας τον Βαγγ. Μαρινάκη στην κόντρα του με τον Ιβάν Σαββίδη.

Το μόνο που δεν είπε τελικά ο Γ. Αλαφούζος είναι ότι ο ΣΚΑΪ, όταν αφιέρωνε το μισό του πρόγραμμα στις καταγγελίες εναντίον του Μαρινάκη, διακινούσε fake news.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL