Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Χρ.Γιαννούλης: Μνημείο προχειρότητας το ν/σ για την Πολιτική Προστασία (Video)

«Ο τόπος απαιτεί ένα σχεδιασμό για την πολιτική προστασία που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες και αυτός δεν μπορεί να είναι σε ευθεία αντίθεση με την επιστημοσύνη. Δεν μπορεί να γίνεται χωρίς τη συμμετοχή ανθρώπων, φορέων», σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

«Πρόχειρο και σε αντίθεση με την επιστημοσύνη», χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης το νομοσχέδιο για την πολιτική προστασία, κατά την παρέμβασή του στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «ο τόπος απαιτεί ένα σχεδιασμό για την πολιτική προστασία που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες και αυτός δεν μπορεί να είναι σε ευθεία αντίθεση με την επιστημοσύνη. Δεν μπορεί να γίνεται χωρίς τη συμμετοχή ανθρώπων, φορέων».

«Η κυβέρνηση οφείλει να ακούσει τους πολίτες. Είτε είναι οι πυροσβέστες, είτε είναι οι μηχανικοί, είτε είναι εθελοντές. Να τους ακούσει με ειλικρίνεια και πραγματική διάθεση να νομοθετήσει για την πολιτική προστασία και όχι για την κομματική της επιβίωση», υπογράμμισε ο ίδιος.  

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «δυστυχώς η αυτοδιοίκηση, όχι μόνο στην Κεντρική Μακεδονία αλλά και σε πάρα πολλές ακόμη γωνιές της χώρας μας, έχει πρωταγωνιστήσει αρνητικά στο τι δεν πρέπει να γίνεται για την πολιτική προστασία».

«Με τη λογική της δημαγωγίας και της πολιτικής στόχευσης, κρατούν σε ορισμένες περιπτώσεις σκόπιμα περιοχές σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης χωρίς να προχωρά ούτε ένα βήμα ουσιαστικής παρέμβασης, απλά για να διευκολύνονται οι διαδικασίες αναθέσεων, συνεργασιών και εργολαβικών παρεμβάσεων. Και έχει διατυπωθεί και από άλλους συναδέλφους μία βαθύτατη υπόνοια και καχυποψία ότι ευνοείται αυτή η αδιαφανής διάσταση αυτού του νομοσχεδίου», σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

«Κατώτεροι των περιστάσεων»; Μην είμαστε αθώοι

Ίσως έχει έρθει η ώρα να επανεξετάσει η Αριστερά μας τη ρητορική του τύπου «η Ευρώπη κατώτερη των περιστάσεων». Είναι απίθανο, μετά από τόσο καυγά, η Ευρώπη να μην αντιλαμβάνεται τις περιστάσεις.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο