Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σ.Βαρδάκης: Η ΝΔ ανατρέπει ολόκληρο τον σχεδιασμό στην ανώτατη εκπαίδευση στην Περιφέρεια Κρήτης

«Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας προχώρησε μόλις χθες στη ραγδαία συρρίκνωση της δημόσιας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, με την αναστολή λειτουργίας 37 νέων τμημάτων, μεταξύ των οποίων και 6 τμημάτων του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου στην Κρήτη», σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Tην επιστολή της Π.Ε.Δ. Κρήτης αναφορικά με την απόφαση αναστολής λειτουργίας τμημάτων του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., θέτει υπόψη της αρμόδιας υπουργού Παιδείας, με κοινοβουλευτική παρέμβασή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης.

Συγκερκιμένα, ο ίδιος αναφέρει ότι «η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας προχώρησε μόλις χθες στη ραγδαία συρρίκνωση της δημόσιας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, με την αναστολή λειτουργίας 37 νέων τμημάτων, μεταξύ των οποίων και 6 τμημάτων του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.) στην Κρήτη».

«Τμήματα για τα οποία μάλιστα έχουν υπάρξει οι απαραίτητες μελέτες αλλά και σχεδιασμοί και τα οποία θα καλύψουν ένα ευρύ φάσμα γνωστικών αντικειμένων με μεγάλη ανταπόκριση στους υποψήφιους φοιτητές και κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα για τους αποφοίτους, άρρηκτα συνδεδεμένα με την παραγωγή, τη βιωσιμότητα της Περιφερειακής Οικονομίας και την ανάπτυξη του τόπου μας», όπως αναφέρει και στην επιστολή της η ΠΕΔ Κρήτης.

Επιπλέον, ο βουέυτής του ΣΥΡΙΖΑ περόσθεσε ότι «η στάση του υπουργείου Παιδείας φανερώνει ξεκάθαρα την αντι-εκπαιδευτική και αντι-αναπτυξιακή πολιτική της ΝΔ, αλλά και την επιδίωξη της Κυβέρνησης να ακυρώσει γενικά τις πολιτικές ενίσχυσης της δημόσιας εκπαίδευσης που είχαν δρομολογηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, και ιδιαιτέρως να ανατρέψει ολόκληρο τον σχεδιασμό στην ανώτατη εκπαίδευση που αφορά στην Περιφέρεια της Κρήτης».

Με βάση τα παραπάνω, ο κ. Βαρδάκης με αναφορά του προς την Υπουργό Παιδείας, την καλεί να εξετάσει άμεσα το υπ΄ αριθμ πρωτ. 99/24-01-2020 έγγραφο της ΠΕΔ Κρήτης καθώς και την υπ αριθμ 17/2020 απόφαση του ΔΣ της ΠΕΔ Κρήτης, αναφορικά με την απόφαση αναστολής λειτουργίας τμημάτων του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Με ΜΑΤ και ΜΜΕ στήνουν κλειστά κέντρα

Αυτό που συμβαίνει από προχθές τη νύχτα στη Χίο και τη Λέσβο, δεν θα το είχαμε πάρει καν είδηση αν δεν υπήρχαν τα κοινωνικά δίκτυα. Γιατί τα ΜΜΕ, που υπό κανονικές συνθήκες ψοφάνε για αναταραχές, φασαρίες και επεισόδια, έχουν βαλθεί, συντονισμένα, να υποβαθμίσουν τα γεγονότα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο