Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Ανοιχτή ενδοκυβερνητική σύγκρουση Βρούτση - Σταϊκούρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ανοιχτή ενδοκυβερνητική σύγκρουση Βρούτση - Σταϊκούρα

Κόντρα μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, φέρεται να έχει ξεσπάσει με αφορμή τα δημοσιονομικά και ειδικότερα, τα ποσά που «έταξε» ο κ. Βρούτσης στους συνταξιούχους για εφάπαξ καταβολή της επιστροφής των αναδρομικών.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το οφειλόμενο ποσό ανέρχεται στο επίπεδο των 300 εκατ. ευρώ. Ο υπουργός Εργασίας, σε τηλεοπτικές του εμφανίσεις, είχε δεσμευτεί ότι το ποσό αυτό θα δοθεί σε μία δόση. Την ίδια ώρα, το υπουργείο Οικονομικών διαφωνεί, τόσο ως προς τον χρόνο καταβολής, όσο και ως προς τη διαδικασία.

Συγκεκριμένα το υπουργείο Οικονομικών θα προτιμούσε η εξόφληση των περίπου 1 εκατ. συνταξιούχων να γίνει σε δόσεις.

Από τις εξαγγελίες Βρούτση για το ασφαλιστικό προκύπτει δημοσιονομική τρύπα 500 εκατ. ευρώ κάτι που έχει προκαλέσει την έντονη δυσφορία του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα αλλά και την αντίδραση των δανειστών.

Παράλληλα, είχε ανακοινωθεί μόνιμος μηχανισμός στήριξης των συνταξιούχων, ένας εσωτερικός «κουμπαράς» που θα αξιοποιείται κάθε Δεκέμβριο, αντικαθιστώντας τη 13η σύνταξη. Ωστόσο, όπως καταγγέλλει η Έ.Αχτσιόγλου «στην τελική μορφή του νομοσχεδίου, έχει διαγραφεί και στη θέση του υπάρχει μια γενικόλογη διακήρυξη για πολιτικές κοινωνικής ασφάλισης, πρόνοιας, κοινωνικής αλληλεγγύης και υγείας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια στιγμή, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι εκφράζεται γκρίνια από το Μαξίμου για την επικοινωνιακή προβολή που έγινε το προηγούμενο διάστημα για το Ασφαλιστικό καθώς ο κ. Βρούτσης επέμενε να παρουσιάζει το νομοσχέδιο στον ΣΚΑΙ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL